F1-kisa ilman yleisöä? Ehhei, sanovat venäläiset – hullulta kuulostava aie julki

Uusi F1-kausi on tarkoitus aloittaa heinäkuussa Itävallassa. F1-sarjan mukaan ensimmäiset kisat ajetaan niin sanotusti suljettujen ovien takana, eli tyhjille lehtereille. Venäjällä kaavaillaan aivan toista ratkaisua.

Tämän hetken tiedon mukaan F1-kauden on tarkoitus alkaa kahdella Itävallassa ajettavalla kisalla. Nämä käytäisiin Red Bull Ringillä heinäkuun ensimmäisenä ja toisena viikonloppuna.

Tämän jälkeen kauden on tarkoitus jatkua Euroopassa.

Alkuperäisen kalenterin mukaan Venäjän Sotshissa käytävä GP oli tarkoitus ajaa kauden loppuvaiheilla. Tällä hetkellä tarkka aikataulu on avoinna.

Venäjän kisan järjestäjä, Rosgonok, kertoi kuitenkin jo yhden yksityiskohdan - tai ainakin aikeen tulevaan kisaan liittyen.

– Aiomme järjestää Venäjän kisan yleisön kera niinä päivinä, mitkä merkataan F1-kalenteriin, järjestäjätaho kertoi venäläiselle Championat-sivustolle.

Koronavirus on purrut pahasti myös Venäjää. Tiistai-iltaan mennessä Venäjä oli kertonut 93 558 koronavirustartunnasta. Lukemien todenmukaisuus on kuitenkin ison kysymysmerkin takana.

Eri maat ovat peruneet käytännössä poikkeuksetta isot yleisötapahtumat viruksen leviämisen pelossa. Täten Venäjän GP:n järjestäjien aie kuulostaa hurjalta.

Venäläisjärjestäjät toivovat, että kisa voitaisiin järjestää 25.-27. syyskuuta, eli juuri silloin, kun kisa pitikin ajaa.

Saksalaislehti Bild kertoi tiistaina saaneensa käsiin tietoja F1:n kalenterista. Siinä Venäjän kisa on ”normaalilla paikalla”.

Lue myös:

    Uusimmat