F1-kauden päätös ravisteli lajipiirejä – Toto Wolff: "En ole koskaan saanut niin paljon nukkuva emoji -viestejä"

F1-kauden sunnuntaina päättänyt Abu Dhabin kilpailu kirvoitti lajipiireissä runsaasti kannanottoja muutoksen tarpeesta. Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff toi jopa esiin kisan aikana saamansa viestit.

Kärjen järjestys – Max Verstappen, Valtteri Bottas, Lewis Hamilton – pysyi samana kuin aika-ajoissa. Kilpailussa ei muutenkaan ollut värikkyyttä ja jännitystä nimeksikään – lähdössä ei tapahtunut, ja käytetyn rataprofiilin tarjoamat ohitusmahdollisuudet olivat vähissä. Myös Toto Wolff otti rataan kantaa.

– En ole koskaan saanut niin paljon nukkuva emoji -viestejä kisan aikana, Wolff sanoi.

Wolffin mukaan Abu Dhabi on sinänsä hieno paikka formuloille, mutta radalla on vain vaikea seurata toista autoa ja ohittaa, vaikka olisi nopeampi.

– Rataprofiilin muuttaminen voisi tehdä ohittamisesta helpompaa. Olen varma, että kilpailut täällä voivat olla jännittäviä, jos valitsemme oikean rataprofiilin. En haluaisi poistaa Abu Dhabia kalenterista. Tämä on fantastinen paikka ja yksi parhaista paikoiksta vieraillemme. Tässä on glamouria, mutta tästä voisi tehdä kilpailullisesti vielä paremman.

Wolff sai tulitukea jopa Red Bull -leiristä, vaikka Verstappen ajoi tallille suvereenin voiton.

– Tämä oli mahdollisesti tylsin kisa, jonka voit voittaa, Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner totesi.

Kolmanneksi päätöskisassa sijoittunut, uransa seitsemännen maailmanmestaruuden jo hyvissä ajoin kauden aikana varmistanut Hamilton piti kuitenkin lajin kannalta hyvänä, että radalla nähtiin vahva Red Bull, jonka toinen kuski Alexander Albon ajoi neljänneksi. Hamiltonin mukaan Red Bull löi ennakkosointuja kahden tallin taistelulle ensi vuodeksi, mitä "laji tarvitsee", mutta mestarilla oli myös kriittistä sanottavaa.

– Minä todella toivon ja rukoilen, että autoja on helpompi seurata vuonna 2022. Tuntuu tylsältä katsoa tällaista kisaa, Hamilton arvioi.

Lue myös:

    Uusimmat