F1-kauden DRS-sääntöihin ei luvassa muutoksia

Kansainvälinen autoliitto FIA ei ryhdy muuttamaan F1-kauden sääntöjä avattavan takasiiven (DRS) käytön suhteen, vaikka ohitusten määrä onkin pudonnut.

Alkukauden kisoissa ohittaminen on ollut selvästi vaikeampaa kuin viime kaudella, mikä johtuu aiempaa leveämmistä autoista ja niiden suuremmasta downforcesta. Vuosi sitten kauden kolmessa ensimmäisessä kisassa nähtiin 308 ohitusta, kun tänä vuonna määrä on enää 116.

FIA harkitsi muutoksia siiven käyttöön kisoissa muun muassa pidentämällä DRS-alueita, mutta kattojärjestö informoi sarjan talleja viime viikolla siitä, että säännöt pysyvät tältä osin ennallaan. Tallien taholta päätös ei aiheuttanut vastalauseita.

Mercedes-tallin Lewis Hamilton on ollut alkukaudesta yksi kuljettajista, joka on ilmaissut huolensa ohitusten vaikeutumisesta.

- Toivottavasti tämä ei tarkoita sitä, että loput vuodesta ajetaan jonossa. En osaa sanoa, onko kisojen seuraaminen ollut yleisölle jännittävämpää, mutta henkilökohtaisesti haluan päästä lähemmäs autoja ja lisää taisteluita rengas rengasta vasten, Hamilton kommentoi.

Lähde: f1fanatic.co.uk

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja