F1-ikoni Bernie Ecclestone väläyttelee hurjilla käänteillä: Mercedes vetäytyy, Lewis Hamiltonin syytä lopettaa

Mercedes on dominoinut F1-piirejä mielin määrin vuodesta 2014 lähtien. Saksalaistallin tulevaisuuden ylle on noussut kuitenkin isoja uhkakuvia. Nyt F1-ikoni Bernie Ecclestone hämmensi soppaa oikein olan takaa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Brasilian GP suorana 15.-17.11.
Su: Brasilian GP klo 19.05, ennakkotunnelmat klo 18.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Pitkään F1-sarjan oikeuksia hallinnoinut Ecclestone iski pöytään kovia näkemyksiä Daily Mailin haastattelussa.

– En olisi yhtään yllättynyt, jos Mercedes päättäisi pistää pillit pussiin, Ecclestone räväytti.

– Heidän johtoportaassa on tapahtunut muutoksia. Heidän uudet ihmiset eivät ole enää niin innostuneita F1:stä, mitä aiemmat olivat.

– He voivat hyvinkin miettiä ensi kauden jälkeen, että ”hei, olemme voittaneet seitsemän maailmanmestaruutta, joten miksi jäisimme?”, Ecclestone taustoitti näkemystään.

Ecclestone viittasi puheillaan siihen, että Mercedes voisi vetäytyä F1-sarjasta jo ennen vuotta 2021. Tuolloin formuloihin tuodaan merkittäviä sääntömuutoksia.

Tämän lisäksi 89-vuotias Ecclestone löi pöytään oman ennustuksensa Lewis Hamiltonista, joka varmisti Yhdysvaltain GP:ssä uransa kuudennen maailmanmestaruutensa.

– Jos olisin Lewis, niin miettisin, että ”voitin taas mestaruuden” – lopettaisin siihen pisteeseen, Ecclestone puhui ensi vuodesta.

Hamiltonin nykyinen Mercedes-sopimus päättyy vuoteen 2020. Ecclestonen mielestä Hamiltonin ei kannattaisi vaihtaa Ferrarille, sillä italialaistallissa Charles Leclerc voisi hyvinkin päihittää hänet.

Ecclestonen mukaan Mercedeksen vetäytyessä Hamiltonin kannattaisi vain yksinkertaisesti lopettaa.

Seitsemän maailmanmestaruuden myötä Hamilton nousisi legendaarisen Michael Schumacherin rinnalle kaikkien aikojen ykköseksi. 

Lue myös:

    Uusimmat