F1-aika-ajon kohtalolla takaraja – FIA-pomo väläyttelee poikkeusratkaisua

1:05
Perjantain toisissa harjoituksissa Lewis Hamilton lennätti Mercedeksen tunkkimiestä

F1:n Venäjän GP:n aika-ajojen yllä on isoja uhkakuvia – epävakaan sään vuoksi. FIA:n kilpailupomon Michael Masin mukaan tämän päivän ratkaisuja koskeva takaraja määräytyy valoisuuden kautta. Masin mukaan on mahdollista, että aika-ajo siirretään sunnuntaiaamulle.

F1 perui lauantain kolmannet vapaat harjoitukset voimakkaan vesisateen takia. Kansainvälinen autoliitto FIA siirsi myös kaikkien muiden luokkien tapahtumia eteenpäin vaikeiden olosuhteiden takia.

Olennaisessa roolissa on näkyvyys. Iso kysymysmerkki liittyy siihen, että saadaanko lääkärihelikopteri ilmaan, mikä on kriteerinä F1:n kisatapahtuman toteutumisessa.

FIA:n kilpailupomon Michael Masin mukaan aika-ajon kohtalo ratkeaa viimeistään alkuillasta.

– Iso takaraja liittyy valoisuuteen. Aurinko laskee täällä paikallista aikaa noin kuuden ja seitsemän välissä. Ja kun sääolosuhteet ovat mitä ovat, se nopeuttaa valoisuuden katoamista, Masi sanoi.

Mikäli sade estää ajamisen lauantaina, voivat F1 ja FIA turvautua poikkeusratkaisuun.

– Kuten olemme muutaman kerran aiemminkin nähneet, voimme järjestää aikataulun uusiksi ja pitää aika-ajon sunnuntaina aamupäivällä, Masi väläyttelee.

F1 päätyi kyseiseen ratkaisuun viimeksi kaudella 2019, kun Japanin GP:n aika-ajo siirrettiin sunnuntaille taifuunin takia. Tuolloin paalupaikalle ajoi Ferrarin Sebastian Vettel.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja