F1-aika-ajot vaarassa – F3:ssa tehtiin voimakas päätös kesken kisan

F1-aika-ajojen läpi vieminen tänään lauantaina Itävallassa näyttää hyvin epävarmalta. F3-kisa keskeytettiin 15. kierroksella, kun ajaminen sateen pahasti kastelemalla radalla alkoi olla vaarallista.

Koko F1-kausi C Morella!

Steiermarkin GP Itävallassa suorana 10.-12.7.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Steiermarkin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Rata lainehti rankkasateen myötä vedestä, ja lisäksi näkyvyys oli huonoa. Charouzin Roman Stanek ja Carlin Buzzin Clement Novalak ajautuivat radalta ulos, ja tovin kuluttua ART:n Sebastian Fernandez kolaroi Carlin Buzzin Enaam Ahmedin kanssa sekä rysäytti seinään.

Turva-auto ei riittänyt enää vaarallisissa oloissa hetkelliseksi ratkaisuksi, vaan kisassa päädyttiin heiluttamaan punaisia lippuja. 24 kierroksen mittaiseksi kaavailtua kilpailua ei enää jatkettu, minkä myötä voittaja oli keskeytyksen hetkellä kisaa johtanut Preman Frederik Vesti.

Miten käy F1-aika-ajojen?

Formula ykkösten kolmannet harjoitukset oli aikataulutettu ohjelmaan Suomen aikaa kello 13 ja aika-ajot klo 16. Näiden peruuntuminen näyttää kuitenkin hyvin mahdolliselta rankassa sateessa.

Jos aika-ajoja ei päästä lauantaina ajamaan, ne yritettäisiin käydä sunnuntaina ennen kisaa. Jos aika-ajot jäävät kokonaan väliin, kisaan lähdettäisiin perjantain toisten harjoitusten tulosten mukaisessa järjestyksessä.

Perjantain toisissa F1-harjoituksissa nopein oli Red Bullin Max Verstappen ennen Mercedeksen Valtteri Bottasta. Alfa Romeon Kimi Räikkönen sijoittui 13:nneksi.

F3:ssa on määrä kisata Itävallassa myös huomenna sunnuntaina.