Ex-ulkoministeri Erkki Tuomioja ei kannata venäläisten turistiviisumien rajoittamista: "Kontaktien vähentäminen tukee Putinin propagandaa"

6:17
Erikoinen kikka mahdollistaa pakotteiden kiertämisen Suomen ja Venäjän rajalla – mistä on kyse?

Eduskunnan ulkoasianvaliokunnan varapuheenjohtaja Erkki Tuomioja (sd.) ei kannata venäläisten turistiviisumien rajoittamista. Tuomioja kertoo Twitterissä olevansa asiassa Saksan linjoilla.

Saksan liittokansleri Olaf Scholz on torjunut ajatuksen venäläisiä koskevasta viisumikiellosta. Scholzin mukaan Ukrainan sota on "Putinin sota", minkä vuoksi kaikkien venäläisten turistiviisumeja ei pitäisi kieltää.

Muun muassa Viro on vetänyt asiassa tiukempaa linjaa. Viro ja muut Baltian maat laittoivat venäläisille myönnettävät turistiviisumit jäihin jo keväällä.

–  Pidän Saksan linjaa perustellumpana kuin Viron. Kontaktien vähentäminen tukee Putinin propagandaa ja vie oppositiolta yhden henkireiän, Tuomioja kirjoittaa.

Suomen ulkoministerinä vuosina 2000–07 ja 2011–15 toiminut Tuomioja toivoo, että EU-maat löytävät viisumiasiassa yhteisen näkemyksen.

–  Kun EU pohtii venäläisten viisumiregiimiä on tärkeätä päätyä yhteiseen linjaan. Yhtenäisyyden rikkoutuminen palvelee Putinin tavoitteita, Tuomioja kirjoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja