Mainos

Ex-toimitusjohtaja Kari kyllästyi ahneuteen: Investoi miljoonan ekokylän rakentamiseen

7:08

40 hehtaaria maata omistava entinen toimitusjohtaja haluaa rakennuttaa Kirkkonummelle kylän, jossa pientalojen hinnat saataisiin alle 150 000 euron, ja kylätalolle liikutaan robottisähköbusseilla. Ex-toimitusjohtaja syyttää nykyisiä asuntomarkkinoita ahneiksi.

Eläköityneen liikemiehen Kari Savolaisen tavoitteena on, että Kirkkonummelle rakennettaisiin 1 000 asukkaan ekokylä, jossa automatisoidut sähköbussit ovat pääasiallinen keino liikkua, ja jossa vallitsee yhteisöllinen meininki.

Alueelta pitäisi saada pieni omakotitalo alle 150 000 euron hintaan eli paljon halvemmalla kuin pääkaupunkiseudulla tai Kirkkonummella. Tarkoituksena on vaikuttaa pääkaupunkiseudun "kohtuuttomiin" asumiskustannuksiin ja asuntomarkkinoiden ahneuteen.

– Ilman kannattavuutta ei ole jatkuvuutta, mutta vähempikin ahneus riittäisi. Haluaisin tehdä jotain toisella tavalla, Savolainen selittää aamun Huomenta Suomi -lähetyksessä.

– Kyllä varmasti saan tästä voittoa, mutta kohtuullinen voitto riittää minulle.

"Nykykaavoituksessa unohdetaan teknologian kehitys"

Savolainen omistaa 40 hehtaaria maata, jonka halusi pistää hyötykäyttöön, ja niin syntyi ajatus kylästä.

Savolainen on valmis investoimaan hankkeeseen miljoona euroa, jotka olisi hänen visiossaan tarkoitus käyttää robottiautoihin, kylätaloon ja metsien muuttamiseen puistoiksi. 

– Kun kunta tekee asuntoalueen ja tontteja, siihen ei synny yhteisöllisyyttä. Tämän aikoisin luoda siihen. Tarvitaan fyysinen tapaamispaikka.

Asia on jo edennyt: Helsingin Sanomat kertoi viime viikolla, että Kirkkonummen kunta alkaa tarkastella Savolaisen maiden kaavoitusta tänä vuonna.  

Kaavoituksessa tulisi Savolaisen mukaan katsoa tulevaisuuteen. Sähköbussit ovat täällä aivan pian, joten on turhaa rakentaa kalliisti pienelle alueelle.

– Asemista puolen kilometrin säteelle rakennetaan kalliisti ylös päin. Siinä unohdetaan teknologian kehitys.

– Asemien ympärille voisi muodostaa isomman rakennettavan alueen. Jos muutetaan kahden kilometrin säteeksi, rakennusalue kasvaa ja sillä täytyy olla vaikutus rakennusmaan hintaan.

Tiedusteluja muuttomahdollisuuksista on Savolaisen mukaan jo nyt tullut runsaasti.

– Varmasti asunnot menevät kaupaksi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.