Ex-kiekkokapteeni Lasse Kukkonen paljastaa, kuinka on sopeutunut urheilu-uran jälkeiseen elämäänsä: "Totta kai siihen liittyi omat haasteensa"

Lasse Kukkonen kiinnostui sukupuunsa tutkimisesta urheilu-uransa jälkeen.

Urheilu-uransa lopettanut Leijonat-kapteeni Lasse Kukkonen, 40, on kenties yksi Sukuni salat -ohjelman uuden kauden yllätysnimistä. Jääkiekkokaukaloissa ja -selostamosta tuttu Kukkonen kertoo suhtautuneensa ohjelmaan uteliaisuudella, joka innosti häntä lähtemään mukaan.

– Röyhkeästi sanottuna sain ohjelmasta paljon faktatietoa sekä tunnemuistoja. En olisi uskonut, että tämä olisi ollut näin hieno kokemus. Osallistumisen taustalla oli ennen kaikkea uteliaisuus, Kukkonen kertoo MTV Uutisille. 

Suvustaan Kukkosella oli suhteellisen vähän tietoa ennestään. 

– Täytyy olla rehellinen ja myöntää, että keskittymiseni oli vuosien ajan pelaamisessa ja silloisessa hetkessä. Silloin ei tullut katsottua elämässä taaksepäin eikä pohdittua tällaisia asioita.

Uuden uran myötä Kukkoselle tarjoutui myös mahdollisuus panostaa erilaisiin projekteihin. Näin ollen Kukkonen oli myös aidosti kiinnostunut tutkimaan perimäänsä laajemmin. 

– Halusin tietää kuinka olen tullut tähän pisteeseen. Mahdollisuus ohjelmaan osallistumisesta tuli sopivasti oman elämäntilanteeni kanssa. Ohjelmassa yllättävintä oli oma käyttäytymiseni ja mieltymykseni, joihin löytyi yhtäläisyyksiä kauempaa sukupuustani. Se oli todella pysäyttävää, silmiä avaavaa ja mielenkiintoista.

Kukkosta ei ole totuttu näkemään viihdeohjelmissa, joten kyseessä lienee poikkeuksien poikkeus. 

– Rehellisesti täytyy sanoa, että minua tuskin nähdään viihdeohjelmissa jatkossa. Liigan asiantuntijapuolella sitten todennäköisesti enemmän. Muut ohjelmat eivät ole välttämättä oma palani kakkua, hän nauraa.

Urheilu-uran jälkeen Kukkonen on keskittynyt muun muassa yrittäjyyteen, jota kautta hän on myös totutellut uuteen elämänvaiheeseensa.

– Kyllä aktiiviurheilun loppuminen oli iso muutos arjessani. Totta kai siihen liittyy myös omat haasteensa, mutta olen tyytyväinen siihen miten hyvin asiat ovat menneet. Arki muuttuu todella paljon ja olen kiitollinen, että ympärilläni on ihmisiä, jotka ymmärsivät puhua siitä etukäteen. Sitä kautta oli helppoa aloittaa jotain uusia asioita.

Kukkonen on tehnyt muun muassa erilaisia ryhmädynamiikan ja johtajuuden valmennuksia.

– Se on ollut todella hienoa ja olen siitä kiitollinen. Sitä kautta saan sopivasti erilaisuutta arkeeni, joka on ollut kiekosta irti päästämisessä tärkeää. Se on ollut hyvin erilaista, enkä osannut ihan täysin odottaa millaista elämäni tulisi olemaan ilman urheilu-uraa. Olen kuitenkin pystynyt sopeutumaan tulevaan polkuuni tätä kautta.

Sukuni salat alkaa MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa sunnuntaina klo 20. 

Lue myös:

    Uusimmat