Ex-apuvalmentaja teki Ylelle rajun paljastuksen riidastaan Helmarien päävalmentajan kanssa – IS: Näin Palloliitto vastaa syytöksiin

Helmarit pelaavat neljänsissä EM-kisoissaan 1:38
Katso videolta infopaketti Helmareista ja EM-kisoista.

Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen liepeillä kuohuu perjantaisen EM-avauksen alla. Maajoukkueen entinen apuvalmentaja Maiju Ruotsalainen kertoi tiistaina Ylen televisiolähetyksessä, ettei hänen äitiyttään hyväksytty Palloliitossa. Hän nosti asian esiin, kun häneltä kysyttiin, miksi jäsenet päävalmentaja Anna Signeulin valmennustiimissä vaihtuvat niin tiuhaan tahtiin.

–  Enemmän kyse on organisaation johdosta ja siitä, millaisilla arvoilla johtaminen siellä hyväksytään, Ruotsalainen sanoi.

Hän työskenteli apuvalmentajana 2017–19 ja poistui tehtävästä kesken pestin.

–  Kun sain alkaa pari vuotta sitten äidiksi, niin miten siihen esihenkilö suhtautui ja miten pettyneitä päätökseen oltiin? Ja asiat olivat johdon tiedossa, eikä niihin reagoitu. Oli parempi jatkaa omilla arvoilla muualla, Ruotsalainen kertoi.

Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande kommentoi Ilta-Sanomille, että Signeulin kanssa on keskusteltu suuresta henkilöstövaihtuvuudesta. Pääsihteeri kiisti äitiyden olevan ongelma Palloliitossa.

–  On päivänselvää, ettei äitiys ole urakehityksen este Palloliitossa. Liitto kannustaa äitiyteen ja hyvään vanhemmuuteen ja haluaa olla asiassa esikuva, Casagrande sanoi lehdelle.

Pääsihteerin mukaan Ruotsalaisen ja Signeulin välistä asiaa selvitettiin perusteellisesti vuodenvaihteessa 2019–20.

–  Maiju lähestyi meitä asiassa, ja otimme hänen näkemyksensä vakavasti. Selvitimme asiaa johdon ja henkilöstöpäällikön voimin ja kuulimme osapuolia, Casagrande selvitti Ilta-Sanomille.

Suomi kohtaa perjantaina avausottelussaan Espanjan. EM-kilpailut pelataan Englannissa.

Lue myös:

    Uusimmat