Mainos

Evira: Suomalaisesta broilerinlihasta löytyi antibiooteille vastustuskykyisiä bakteereita

Suomalaisesta broilerinlihasta on löytynyt antibiooteille vastustuskykyisiä bakteereita, kertoo Elintarviketurvallisuusvirasto Evira.

Riski bakteerien siirtymisestä ihmisiin on pieni, kun broileri valmistetaan hygieenisesti.

Evira tutki viime vuonna hieman yli 300 vähittäismyynnissä ollutta tuoretta, kotimaista broilerinlihaerää. 22 prosenttia tutkituista lihoista sisälsi antibiooteille vastustuskykyisiä bakteereita.

Kyseisten broilerinlihojen ei tiedetä aiheuttaneen Suomessa ihmisille vakavia tartuntoja.

Tartuntoja voidaan ehkäistä kuumentamalla broilerinliha tarpeeksi kypsäksi. Myös raaka-aineiden asiamukainen käsittely sekä astioiden, välineiden ja käsien pesu pienentävät tartuntariskiä merkittävästi.  

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.