Nyt leviävät väitteet Abban yhteenpaluusta tulevissa Euroviisuissa – yhtyeen edustaja kommentoi huhuja

Vieraana Käärijä: Tältä näyttää tulevaisuus viisujen jälkeen 5:56
Vieraana Käärijä: Tältä näyttää tulevaisuus viisujen jälkeen

Abban tiedottaja tyrmää huhut siitä, että yhtyeen jäsenet olisivat palaamassa yhteen vuoden 2024 Ruotsin Euroviisuissa.

Liverpoolin Euroviisujen lopputuloksen ympärillä on käyty runsaasti keskustelua sen jälkeen, kun Ruotsin edustaja Loreen voitti viisut 583 pisteellä. Suomen edustaja Käärijä tuli toiseksi 526 pisteellä. 

Kohina lopputuloksesta sai sytykkeensä siitä, että Käärijä oli selkeästi yleisön suosikki, sillä esitys sai 376 pistettä yleisöäänistä. Loreen sai yleisöäänipisteitä 243. Lopulta ammattilaisraatien pisteet siivittivät Loreenin voittoon. 

Voiton jälkeen spekulaatiot eri salaliittoteorioista alkoivat levitä sosiaalisessa mediassa. Yhden teorian mukaan Loreenin voitto järjestettiin, jotta Euroviisut saataisiin Ruotsiin vuonna 2024, jolloin tulee kuluneeksi tasan 50 vuotta siitä, kun ruotsalainen legendayhtye Abba voitti Euroviisut kappaleellaan Waterloo. On myös arveltu, että 50-vuotisjuhlan kunniaksi Abba palaisi yhteen Ruotsin Euroviisujen lavalla. 

Abban lehdistöpäällikkö Görel Hanser kuitenkin tyrmää tämän huhun SVT:lle antamassaan lausunnossa.

– Luultavasti (tämä on) fanien toiveajattelua. Mitään tällaisia suunnitelmia ei ole olemassa, Hanser kommentoi. 

Abba-yhtyeen nelikkoon kuulunut Björn Ulvaeus, 78, nähtiin tämän vuoden Euroviisujen finaalissa esitetyssä inserttivideossa, jossa hän muisteli Abban voittoa vuonna 1974 Ison-Britannian Brightonissa. Abba oli aikoinaan ensimmäinen ruotsalainen viisuedustaja, joka vei kisan voiton. 

– Kansainvälienn menestyksemme alkoi Euroviisuista. Kuka tietää, minne tämä matka vie teidät, Ulvaeus oli puhutellut tämän vuoden viisujen edustajia. 

Ulvaeuksen lisäksi Abbassa vaikuttivat Agnetha FältskogAnni-Frid Lyngstad sekä Benny Andersson.

Ruotsi on voittanut Euroviisut seitsemän kertaa. Tämän vuoden voittaja Loreen on voittanut kisan myös vuonna 2012 kappaleellaan Euphoria. Hänestä tuli viisuhistorian ensimmäinen nainen, joka on voittanut Euroviisut kahdesti. 

Lue myös:

    Uusimmat