Eurovaalien ennakkoäänet julki! Kokoomus ykkösenä, perussuomalaiset jäämässä viidenneksi – nämä ehdokkaat ovat kiinni meppipaikassa

Lähes kaikki eurovaalien ennakkoäänet on laskettu ja ne on nyt julkaistu. Näin ne jakautuivat.

Ykkösenä on kokoomus 20,9 prosentilla, toisena SDP 16,7 prosentilla, kolmantena vihreät 14,4 prosentilla, neljäntenä keskusta 13,7 prosentilla ja viidentenä perussuomalaiset 13,1 prosentilla.

Vasemmistoliitto on kuudentena 7,4 prosentilla. Seitsemäntenä on RKP 5,3 prosentilla. Myös KD on saamassa 5,3 prosenttia ja on kahdeksas.

Tällä tuloksella kokoomus ja SDP olisivat saamassa 3 paikkaa. Vihreät, keskusta ja perussuomalaiset ovat saamassa 2 paikkaa ja vasemmistoliitto yhden.

Ylen tulospalvelun mukaan kokoomuksen paikat ovat menossa istuville mepeille eli Sirpa Pietikäiselle, Petri Sarvamaalle ja Henna Virkkuselle.

SDP:n paikat ovat nappaamassa äänikuningas Eero Heinäluoma, Miapetra Kumpula-Natri ja Mikkel Näkkäläjärvi, joista keskimmäinen on istuva meppi. Vihreissä paikat ovat menossa Ville Niinistölle ja Heidi Hautalalle.

Keskustalaisista läpi ovat menossa Mauri Pekkarinen ja Elsi Katainen, perussuomalaisista Laura Huhtasaari ja Teuvo Hakkarainen.

Vasemmistoliiton paikan näyttäisi ottavan Silvia Modig.

Lue myös:

    Uusimmat