Mainos

Euroryhmälle uusi puheenjohtaja - Espanja vastusti

Euromaiden valtiovarainministereistä muodostuvan euroryhmän puheenjohtajaksi on valittu Hollannin valtiovarainministeri Jeroen Dijsselbloem.

Ministerit tekivät odotetun valinnan illalla Brysselissä. Päätöstä ei tehty aivan yksimielisesti, sillä Espanja ei tukenut Dijsselbloemin valintaa.

– Olen pahoillani, ettei päätös ollut täysin yksimielinen. Syytä pitää kysyä espanjalaiskollegaltani, mutta arvostan sitä, että hän lupasi tehdä kanssani ammattimaista ja positiivista yhteistyötä, Dijsselbloem sanoi lehdistötilaisuudessa.

Keskeisten taloussalkkujen keskittyminen vahvimman AAA-luottoluokituksen maille huolettaa heikomman talouden maita. Dijsselbloem sai vastata kysymyksiin euroalueen kahtiajaosta.

– Jos korostamme euroalueessa syvää jakoa AAA- ja muihin maihin, pohjoiseen ja etelään, emme mitenkään pääse eteenpäin ja saa tehtyä tarpeellisia päätöksiä. Joten se ei ole minun lähestymistapani.

Dijsselbloem sanoi kollegoilleen, että euromaiden tärkein tehtävä on vahvistaa luottamusta euroon ja luoda uutta kasvua sekä työpaikkoja.

(MTV3 - STT)

Katso euroryhmän puheenjohtajaksi valitun Jeroen Dijsselbloemin kommentit:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.