Europarlamentaarikko Virkkunen esittää pienille ja keskisuurille yrityksille miljardin euron koronatukipakettia

2:08
Katso uutisjutusta, miten koronavirus osuu kipeästi yrittäjiin.

Henna Virkkusen mukaan pienten ja keskisuurten yritysten selviytyminen on taattava.

Europarlamentaarikko Henna Virkkunen (kok.) sanoo tiedotteessaan, että Suomessa ei vielä olla havahduttu siihen, kuinka suuri taloudellinen shokki koronavirus ja sen torjuntatoimet ovat.

Virkkunen on huolissaan siitä, miten pienet ja keskisuuret yritykset selviävät koronaviruksen aiheuttamasta kriisistä.

– Kriisi näkyy ihan konkreettisesti ja suoraan siinä, pystytäänkö palkkoja ja lainoja maksamaan, europarlamentaarikko toteaa.

– Esimerkiksi monet palvelualan yritykset ovat hyvin nopeasti tilanteessa, jossa asiakkaita ei ole käytännössä lainkaan ja koko toiminta pysähtyy, mutta kiinteät kulut juoksevat.

Virkkusen mukaan sama tilanne on tilanteen pitkittyessä edessä myös muilla sektoreilla. 

– Tällaisessa tilanteessa yritysten maksukyky uhkaa mennä nopeasti ja konkurssinuhka on suuri. Tukitoimilla on nyt kiire, Virkkunen sanoo tiedotteessa.

”Ketjureaktio riskinä”

Henna Virkkunen vaatii hallitusta tuomaan nopeasti pöytään esitykset tukipaketista, jolla tilanteeseen voidaan reagoida.

– Konkurssiuhan lisäksi monet yritykset joutuvat todennäköisesti reagoimaan tilanteeseen lomautuksilla, jotka taas vaikuttavat suoraan ihmisten tuloihin ja mahdollisuuksiin selvitä omista maksuistaan. Riskinä on vaarallinen ketjureaktio, Virkkunen toteaa.

Europarlamentaarikon mukaan toimet pitää tehdä riittävän ajoissa ja riittävän suurina.

– Tukipaketin oikeaa kohdentamista ja rahoituksen tarkkaa määrää on tässä vaiheessa vielä mahdotonta arvioida, mutta koronaviruksen vaatimissa tukitoimissa on joka tapauksessa kyse miljardiluokan päätöksestä, Virkkunen toteaa.

– Olennaista on, että päätökset rahoituksen varaamisesta ja rakenteet sen tehokkaaseen kohdentamiseen tehdään mahdollisimman nopeasti

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja