Mainos

Euroopasta ropisee jo Macronille onnitteluja ensimmäisen vaalikierroksen voitosta

Euroopan poliittiselta johdolta on jo alkanut ropista ensimmäisiä onnitteluja Ranskan presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen alustavan ääntenlaskennan mukaan voittaneelle keskustalaiselle Emmanuel Macronille.  

En Marche -liikettä edustava, Eurooppa-myönteinen Macron kohtaa toisella kierroksella alustavan ääntenlaskennan mukaan äärioikeiston Marine Le Penin

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker on onnitellut Macronia vaalien ensimmäisen kierroksen ykköspaikasta. Juncker toivotti Macronille myös onnea toiselle kierrokselle.  

Myös Saksan liittokanslerin Angela Merkelin tiedottaja on toivottanut Macronille "kaikkea hyvää tuleville viikoille". 

– On hyvä, että Emmanuel Macron menestyi vahvaa EU:ta ja sosiaalista markkinataloutta ajavalla linjallaan, tviittasi Merkelin edustaja Steffen Seibert.  

Macron suopeampi Euroopalle 

Macron olisi EU-johdolle mieluisampi valinta Ranskan johtoon kuin Le Pen, joka on sekä euroskeptikko että maahanmuuton rajoittamisen kiihkeä ajaja. 

Macron lupasi heti vaaliyönä "olla isänmaanystävien presidentti kansallismielisten uhkaa vastaan" ja vakuutti kantavansa "Ranskan ja Euroopan toiveita". 

Puoliltaöin näytti siltä, ettei Macron saanut vaalien ensimmäisellä kierroksella merkittävästi enempää ääniä kuin Le Pen. Molempien äänisaalis on ennusteiden mukaan 22-24 prosenttia.  

Tuoreen mielipidekyselyn mukaan Macronilla on toisella kierroksella hyvät mahdollisuudet voittaa Le Pen selvin luvuin. Ipsos-tutkimuslaitoksen kyselyn mukaan riippumatonta Macronia kannattaa presidentiksi 62 prosenttia ranskalaisista. 

Vaalien toinen, ratkaiseva kierros järjestetään kahden viikon kuluttua 7. toukokuuta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.