Euroopan parlamentin puhemies Metsola MTV:lle: Toivon Saksalta myönteistä kantaa Leopardien toimittamiseksi Ukrainaan

Euroopan parlamentin puhemies toivoo Saksalta myönteistä kantaa taisteluvaunujen toimittamiseksi Ukrainaan 2:05
Euroopan parlamentin puhemies toivoo Saksalta myönteistä kantaa taisteluvaunujen toimittamiseksi Ukrainaan – katso uutisjuttu tästä.

Euroopan parlamentin puhemies Roberta Metsola toivoo Euroopan maiden lahjoittavan Ukrainalle seuraavaksi taistelupanssarivaunuja.

Saksan ja Ranskan viimeviikkoinen päätös kevyiden, panssaroitujen taisteluajoneuvojen ja rynnäkköpanssareitten luovuttamisesta Ukrainalle on voimistanut vaatimuksia myös raskaiden taistelupanssareiden antamisesta Ukrainan käyttöön.

Euroopan parlamentin puhemies Roberta Metsola peräänkuuluttaa ratkaisua, jossa Euroopan maat antavat Ukrainan käyttöön myös taistelupanssarivaunuja.

– Kun näemme tuon arsenaalin, joka jäsenmaillamme on Leopard 2 -tankkeja ja miten ne voisivat yhdessä näiden Saksan ja Ranskan lupaamien kevyempien tankkien avulla auttaa tässä tilanteessa. Se oli päätös, jota pidän muuten erittäin tervetulleena, samoin kuin ylipäätään kansainvälinen vastuu, pitäen sisällään myös Yhdysvaltain keinot auttaa Ukrainaa voittamaan tämä sota ja sen
maataistelut. Haluan yhä vakuuttaa, että ne [Leopardit] ovat ratkaisu.

Monet saksalaisia Leopard-panssarivaunuja käyttävät maat olisivat valmiita lahjoittamaan osan taisteluvaunuistaan Ukrainalle. Päätökseen tarvitaan kuitenkin Saksan suostumus. Metsola ei halua painostaa Saksaa, mutta toivoo yhteisen päätöksen syntyvän nopeasti.

Leopard -tankkeja on Euroopassa useilla mailla, myös Suomella. Erityisesti Puola, Ranska ja Espanja ovat vaatineet Saksalta Leopard-toimituksiin nopeita päätöksiä.

– Mieluummin kuin katsotaan mitä yksittäiset jäsenmaat voisivat tehdä enemmän, haluaisin katsoa mitä Eurooppa voi tehdä enemmän ja haluaisin Saksan jatkavan sen johtoroolia tässä keskustelussa.

11.1.2023: MTV Ukrainassa: Tällaisia käsityksiä kiovalaisilla on panssarivaunuavusta – "Kannustan Suomea antamaan meille Leopardeja"

MTV Ukrainassa: Tällaisia käsityksiä kiovalaisilla on panssarivaunuavusta –"Kannustan Suomea antamaan meille Leopardeja" 2:17

7.1.2023: Ukrainan puolustusministerin neuvonantaja innostui Suomen panssarivaunukeskustelusta

Ukrainan puolustusministerin neuvonantaja innostui Suomen panssarivaunukeskustelusta 2:15

Lue myös:

    Uusimmat