Euroopan jalkapallokentillä kaikuu mystinen manaushuuto – taustalta paljastuu kiehtova tarina

2:08
Mikä on tämä mystinen manaus? C Moren selostaja Kim Kallström tekee selkoa Kiricocho-huudon kiehtovasta taustasta

Borussia Dortmundin kotistadionilla kaikui maaliskuussa pelatussa Mestarien liigan neljännesvälieräottelussa erikoinen mutta silti niin tuttu huuto. Ensin sitä huudettiin isäntäjoukkueen maalipyssylle Erling Braut Hålandille, hetkeä myöhemmin se oli Håland, joka huusi.

Kiricocho! Kiricocho! Kiricocho!

Håland oli ampumassa rangaistuspotkua, kun vierasjoukkue Sevilla yritti häiritä häntä huudollaan. Marokkolaismaalivahti Bono torjui Hålandin laukauksen ja psyykkasi norjalaishyökkääjää samaisella huudolla vielä torjuntansa jälkeenkin.

Rangaistuspotku kuitenkin uusittiin hetkeä myöhemmin, kun Bonon todettiin liikkuneen maaliviivalta ennen aikojaan. Ja toista kertaa Håland ei epäonnistunut.

Kiricocho!-huudot kaikuivat stadionilla myös Hålandin toisen rangaistuspotkun aikana, ja onnistumisensa jälkeen Håland itse kävi tokaisemassa saman sanan Bonolle.

– En tiedä, mitä se tarkoitti, mutta sanoin saman, mitä hän sanoi minulle ensin, Mestarien liigan maalipörssiä 10 osumallaan johtava Håland selvensi ottelun jälkeen, kun Dortmund oli edennyt puolivälieriin yhteismaalein 5–4.

C Moren selostaja Kim Kallström avasi mystisen manaushuudon kiehtovan, lähes 40 vuoden taakse Argentiinaan ulottuvan tarinan tiistaina alkaneiden Mestarien liigan puolivälierien alla.

Kallströmin kertoman tarinan voit katsoa ja kuunnella jutun yläreunassa olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja