Mainos

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin määräsi sakot Venäjälle Pussy Riotin kohtelusta

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tuomitsee tavan, jolla Venäjä kohteli venäläistä Pussy Riot -yhtyeen naisjäseniä vuonna 2012.

Pussy Riotin jäsenet saivat vankeustuomion esiintymisestään moskovalaisessa katedraalissa vuonna 2012. Valitus koski heidän kohteluaan pidätysaikana ja oikeudenkäynnissä. Tuomioistuimen mukaan yhtyeen jäseniin kohdistettiin alentuvaa kohtelua ja myös rangaistus oli liian kova tekoon nähden.

Pussy Riotin jäsenet ovat tunnettuja kantaaottavista esityksistä. Viimeisin anti-Kremlin-joukon protesti oli jalkapallon MM-finaalissa kesken pelin juoksentelu. Vuoden 2012 esityksestä tuomion saivat kolme aktivistia. Heistä Maria Alyokhina ja Nadezhda Tolokonnikova istuivat lähes kaksi vuotta vankilassa. Tuomioistuimen mukaan vankeusrangaistus oli harvinaisen raskas tapauksessa, jossa aktivistit pukeutuivat kirkkaisiin vaatteisiin ja huutelivat ja potkivat jalkojaan kirkossa. Sen mukaan yhtyeen lyyrikoita ei varsinaisesti analysoitu oikeudessa, jolloin sitä suuremmalla syyllä rangaistus oli liian kova.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin määräsi Venäjän maksamaan noin 48 760 euroa vahingonkorvauksia ja oikeudenkäyntikuluja.

Venäjä ei ole vielä kommentoinut Strasbourgissa sijaitsevan Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen päätöstä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.