Mainos

Euroopalla edessä hikinen viikko – useaan maahan ennustetaan jopa 40 asteen helteitä

Keski- ja Etelä-Euroopan maissa valmistaudutaan ensi viikolla poikkeuksellisen hikisiin oloihin. Sääennusteiden mukaan monessa maassa saadaan jopa 40 asteen helteitä. Näin kuumat päivät ovat kesäkuussa harvinaisia.

Hellepäiviä ennustetaan alueelle, joka ulottuu Britanniasta Kreikkaan, kun Pohjois-Afrikasta tuleva lämmin hönkäys työntää kuumaa ilmaa pohjoiseen. Espanjassa ilmatieteen laitos on antanut varoituksen poikkeuksellisesta kuumuudesta sunnuntaina ja ennakoi, että tästäkin kesästä tulee viime kesän tavoin normaalia kuumempi.

Saksassa lämpötilat nousevat tiistaina ja keskiviikkona jopa 37–38 asteeseen. Samaa on luvassa myös Belgiassa ja Sveitsissä.

Ranskassa meteorologi Francois Gouraud totesi, ettei tällaisia lämpötiloja yleensä koeta kesäkuussa. Tiistaista alkaen lämpötilat yltävät 35–40 asteeseen, eivätkä juuri laske edes öisin. Helleaallon odotetaan kestävän ainakin kuuden päivän ajan.

Tilanne herättää huolta vanhuksista, sillä vuonna 2003 samankaltainen helleaalto vaati Ranskassa noin 15 000 kuolonuhria. Suurin osa heistä oli lämpöön läkähtyneitä ikäihmisiä.

Meteorologit ennakoivat, että tämän kaltaisia helleaaltoja saadaan ilmastonmuutoksen myötä jatkossa yhä useammin.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja