Mainos

Eukonkannon kisapaikka vaihtuu Sonkajärvellä

Sonkajärven Eukonkannon MM-kilpailut järjestetään lauantaina viimeisen kerran perinteisellä kisa-areenalla Lyseotien koulun pihassa. Ensi suvena miehet kantavat naisia läheisellä sorakentällä, koska oppilaitosta laajennetaan ja sen pihaa kunnostetaan.

Järjestäjien mukaan uusi kisa-alue tuo kaivattua väljyyttä tapahtumalle. Lyseotien pihalle on parhaimmillaan ahtautunut runsaat 7000 ihmistä ihmettelemään kansainvälistäkin julkisuutta saanutta kantokilpailua.

MM-kisoihin suunnitellaan jo kiivaasti muitakin uudistuksia. Eukonkanto Oy:n toimitusjohtajan Eero Pitkäsen mukaan ensi kesänä mukana on perinteisen tyylin sarja.

-Sarjassa kannetaan reppuselkätyylillä, ja taakan on oltava avio- tai avopuoliso, hän kertoo. Viime vuosina kantajat ovat kehittäneet mitä mielikuvituksellisimpia kantotyylejä. "Eukot" ovat olleet miesten harteilla hyvin erilaisissa asennoissa, kun parit ovat kiivenneet esteiden yli ja kahlanneet vesihaudoissa.

Eukonkanto kiinnostaa vuodesta toiseen kansainvälisiä tiedotusvälineitä. Paikalla ovat nytkin muun muassa hollantilainen BNN Television, saksalainen ZDF, brittiläinen UK Women4s Magazine ja Viron TV. Lisäksi BBC, Reuters ja STT välittävät uutisia tapahtumasta. Lauantain MM-kilpailut ovat seitsemännet.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.