EU-parlamentin puhemies Metsola matkalla Kiovaan – "Ukrainan eurooppalaisesta tulevaisuudesta ei pitäisi olla epäilyksiä"

Euroopan parlamentin puhemies Roberta Metsola kertoo Twitterissä olevansa matkalla Kiovaan. Tviittinsä yhteyteen Metsola on liittänyt valokuvan ja tekstinsä jatkeeksi Ukrainan sinikeltaista lippua esittävän emojin.

Metsolan tviittiin ovat vastanneet kiittäen useat europarlamentaarikot, muun muassa kokoomusmeppi Petri Sarvamaa, joka toteaa Metsolan matkan olevan äärimmäisen tärkeä.

Metsolan tiedottaja kertoo Politico-lehdelle, että puhemiehen aikeena on viedä Ukrainaan tuen ja toivon viesti Euroopan parlamentin puolesta.

Ennen Metsolaa Kiovassa ovat Venäjän hyökkäyssodan alkamisen jälkeen vierailleet vain Puolan, Slovenian ja Tshekin pääministerit. Metsola on EU:n toimielinten johtajista ensimmäinen, joka suuntaa Kiovaan.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi pyysi tuolloin myös muita maata tukevia johtajia vierailemaan Kiovassa solidaarisuuden osoituksena.

– Nyt enemmän kuin koskaan Ukraina katsoo Euroopan unionia määränpäänään. Meidän tulee vastata rehellisesti, mutta myös tarjota heidän kipeästi kaipaamaansa toivoa. Jokaisella maalla on luonnollisesti oma polkunsa ja se voi olla monimutkainenkin, mutta Ukrainan eurooppalaisesta tulevaisuudesta ei pitäisi olla epäilyksiä, sanoi Metsola EU-maiden johtajille huippukokouksessa viime viikolla pitämässään puheessa.

Ukraina on pyytänyt EU-jäsenhakemuksensa pikaista käsittelyä, mutta EU ei ainakaan toistaiseksi ole luvannut maalle pikakaistaa unionin jäseneksi.

Maltalainen Metsola edustaa keskustaoikeistolaista EPP-ryhmää. Metsolalla on vahva side Suomeen, sillä hänen puolisonsa on suomalainen.

Tältä näyttää silmitön tuho: Rakennuksia ennen ja jälkeen Ukrainan sodan 1:10
Tältä näyttää silmitön tuha: Rakennuksia ennen ja jälkeen Ukrainan sodan.

Lue myös:

    Uusimmat