Mainos

Saksalaislehti uutisoi EU:n ja Turkin pakolaissuunnitelman: Merireitti Eurooppaan katkaistaan

Turkin ja EU-komission suunnitelman mukaan Turkki ryhtyisi valvomaan rajaansa entistä tiukemmin.

Tarkoitus on vähentää pakolaisten saapumista Kreikkaan ja EU-alueelle. Asiasta kertoi tänään Frankfurter Allgemeine Sonntag -lehti komissiolähteisiin viitaten.

Suunnitelman mukaan Turkki velvoitettaisiin vartioimaan tarkemmin Kreikan vastaista rajaansa. Turkin ja Kreikan merivartiostot vartioisivat yhdessä Balkanin niemimaan ja Vähän-Aasian välistä Egeanmerta ja palauttaisivat kaikki pakolaiset takaisin Turkkiin. Frontex koordinoisi toimintaa.

Turkkiin perustettaisiin kuusi uutta pakolaisleiriä, joihin mahtuisi noin kaksi miljoonaa ihmistä. EU rahoittaisi leirejä osittain.

Euroopan Unioni sitoutuisi ottamaan joitakin pakolaisia niin, että noin puoli miljoonaa ihmistä saataisiin sijoitettu Eurooppaan ilman, että heidän täytyy turvautua ihmissalakuljettajiin tai tehdä vaarallista matkaa Välimeren yli.

Lehden mukaan Euroopan komissio on hyväksynyt suunnitelman viime viikolla ja Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker on sopinut asiasta Saksan liittokansleri Angela Merkelin ja Ranskan presidentin Francois Hollanden kanssa.

Turkin presidentin Tayyip Erdoganin on tarkoitus tavata Juncker huomenna.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.