Mainos

EU:lta pitkä lista: Näin pakolaiskriisiä helpotetaan

Euroopan unioni ja Balkanin maat sopivat eilisiltana pidetyssä kriisikokouksessa Brysselissä 17-kohtaisesta toimintasuunnitelmasta, jolla pakolaisten matkaa Länsi-Balkanin halki Saksaan pyritään hallitsemaan nykyistä paremmin.

– Naapureiden pitäisi työskennellä yhdessä eikä toisiaan vastaan, komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker sanoi.

Ehdotuksen mukaan Balkanin reitin varrelle nimetään niin kutsuttuja kontaktipisteitä, joiden avulla maat vaihtavat pakolaisten liikkeistä jatkuvasti tietoja.

Kokouksessa sovittiin myös siitä, että turvapaikanhakijoiden matkareitin varrella sijaitsevien maiden pitää välttää ihmisten siirtämistä toistensa rajoille ilman että ne tiedottavat asiasta toisilleen.

Muita keskeisiä päätöksiä on muun muassa se, että Kreikkaan yritetään perustaa yhteensä 50 000 uutta majoituspaikkaa pakolaisille. Myös muihin Balkanin-reitin varrella oleviin maihin, kuten Makedoniaan ja Serbiaan, yritetään perustaa 50 000 uutta paikkaa.

EU pyrkii toimillaan varmistamaan, että kaikki turvapaikanhakijat pystytään rekisteröimään. Rajoja yritetään kontrolloida nykyistä tiukemmin, lisäksi palautuksia tehostetaan sellaisten ihmisten kohdalla, jotka eivät täytä kansainvälisen suojelun vaatimuksia.

Myös salakuljettajien toimiin yritetään puuttua nykyistä tehokkaammin Europolin, Frontexin ja Interpolin yhteistyöllä.

Toimenpiteiden tehoa on tarkoitus tarkkailla ja seurata viikoittain.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.