Mainos

EU:n alkoholin etämyyntipäätös voi vaikuttaa suomalaisiin viinitiloihin

EU-tuomioistuimen päätös voi vaikuttaa suomalaisten viinitilojen tulevaisuuteen, eikä myyntioikeuksia olla ainakaan laajentamassa.

Jotta suomalaiset viinitilat voivat jatkossa myydä viiniä suoraan kuluttajille etämyynnin kautta, tulee Suomen varmistua siitä, että viinitilojen toiminta on pienimuotoista, rajallista, perinteistä ja käsityöluonteista, sanoo sosiaali- ja terveysministeriön johtaja Kari Paaso.

– Nyt ollaan sillä lailla tarkkana tässä, että toiminta ei voi kerta kaikkiaan laajeta. Hovioikeuden on selvitettävä, että (suomalaisten viinitilojen myynti) todella on pienimuotoista.

Tuomioistuin toteaa Paason mukaan, että rajoitetun viinimäärän myyminen suoraan kuluttajille ei sinänsä ole EU-oikeuden vastaista, mutta se ei saa olla suurisuuntaista.

Paaso sanoo tulkinneensa päätöstä niin, että nykyinen myyntijärjestelmä voisi toimia, mutta toiminnan pienimuotoisuudesta täytyy vain päästä täyteen varmuuteen.

– Näen, että tämä ei nykyisten viinitilojen myyntioikeuteen puutu, mutta, että ei oikeutta voi missään tapauksessa laajentaa tai sitten, että niitä laajennettaisiin esimerkiksi olutpuolelle, Paaso sanoo MTV Uutisille.

Alkoholia netistä tilaaviin kuluttajiin tuomioistuinpäätös vaikuttaa siten, että he eivät voi enää tilata alkoholia ja sen kuljetusta Suomeen suoraan myyjältä.

– Jos tilaa netin kautta ulkomailta, täytyy itse hoitaa kuljetus. Tämä on se pääsanoma. Toisaalta myös täytyy muistaa, että kaikissa tapauksissa miten päin vaan (alkoholia) ostaa, verot täytyy maksaa Suomeen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.