EU-maat pääsivät vihdoin sopuun digilehtien ja e-kirjojen veronalennuksesta

Euroopan unionin jäsenmaat saavat halutessaan laskea sähköisten julkaisujen arvonlisäveron samalle tasolle kuin painettujen julkaisujen, tiedottaa valtiovarainministeriö. EU-maiden valtiovarainministerit pääsivät asiasta sopuun neuvostokokoontumisessaan Luxemburgissa.

Sähköisiin julkaisuihin sovelletaan nykyisin yleistä arvonlisäverokantaa, joka on Suomessa 24 prosenttia. Painettuihin kirjoihin ja tilattuihin lehtiin Suomi soveltaa alennettua 10 prosentin verokantaa.

Päätöksen perusteella sähköisiin kirjoihin, sanomalehtiin ja aikakauslehtiin voi jatkossa soveltaa samaa matalampaa verokantaa kuin painettuihin. EU-lainsäädäntö on aiemmin estänyt tämän.

Suomi ratkaisee myöhemmin, tuleeko sähköisille julkaisuille alennettu verokanta ja missä laajuudessa. Valtiovarainministeri Petteri Orpo on aiemmin kommentoinut hallituksen olevan valmis laskemaan digilehtien arvonlisäveroa.

Medialiitto tyytyväinen

Media-alan ja graafisen teollisuuden yritysten edunvalvontajärjestö Medialiitto iloitsee mahdollisuudesta laskea digitaalisten sisältöjen verokantaa.

– Odotamme Suomen muuttavan arvonlisäverolakia nyt mahdollisimman nopeasti. Keinotekoisen verokynnyksen poistaminen edistää demokratialle ja sivistykselle tärkeän media-alan digitaalista kasvua. Sen jälkeen lukemisen verotus ei enää kiristy alustan vaihtuessa paperista digitaaliseksi, liiton toimitusjohtaja Jukka Holmberg sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja