Mainos

EU-maat löysivät kompromissin kiistellystä asedirektiivistä – Suomen tavoite saavutettiin

EU-maiden sisäministerit ovat sopineet yhteisestä kannasta asedirektiivin kiistellyssä uudistuksessa. Neuvottelut asiasta jatkuvat seuraavaksi Euroopan parlamentin kanssa.

Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) ei ole paikalla tänään pidettävässä EU-kokouksessa. Häntä sijaistaa valtiosihteeri Olli-Pekka Heinonen.

Sisäministeriö ilmoitti kokouksen alla, että Suomen tärkein tavoite eli reserviläistoiminnan turvaaminen on neuvotteluissa saavutettu.  

EU-maiden puheenjohtajana toimivan Hollannin mielestä jäsenmaiden kanta muodostaa hyvän tasapainon laillisen asekaupan ja kansalaisten turvallisuuden välillä. Hollannin oikeusministerin mukaan lakiuudistus ehkäisee sitä, että lailliset aseet pääsevät laittomille markkinoille ja terroristien käsiin. 

– Aseiden tekniset kriteerit on nyt paremmin määritelty ja vaarallisimmat aseet voidaan kieltää. Olemme myös yksilöineet tarvittavat poikkeukset yleisestä kiellosta, sanoi ministeri Ard van der Steur tiedotustilaisuudessa. 

Suomessa huolena on ollut, että tietyt puoliautomaattiaseet ja isot lippaat halutaan kieltää. Sisäministeriön mukaan poikkeuslupa on kuitenkin mahdollista myöntää reserviläisille.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.