Mainos

EU-komissio määräsi Facebookille 110 miljoonan euron sakot

Yhteisöpalvelu Facebook on saanut 110 miljoonan euron sakot EU-komissiolta, koska yhtiö antoi väärää tai harhaanjohtavaa tietoa ostaessaan viestipalvelu Whatsappin.

Kilpailukomissaari Margrethe Vestagerin mukaan sakko on selkeä viesti yrityksille, että niiden on noudatettava EU:n kilpailusääntöjä ja annettava oikeaa tietoa komissiolle, kun se selvittää kauppojen kilpailuvaikutuksia.

Komission tiedotteen mukaan kyse on ensimmäisestä sakosta, jonka se määrää väärän tiedon antamisesta.

EU-komissio hyväksyi Whatsappin oston vuonna 2014 koska arvioi, ettei kauppa tukahduta kilpailua sosiaalisen median alalla. Facebook väitti tuolloin, ettei se pystynyt automaattisesti yhdistämään Facebookin ja Whatsappin käyttäjätilejä.

– Elokuussa 2016 Whatsapp kuitenkin päivitti käyttäjäehtojaan, jolloin niihin sisältyi mahdollisuus yhdistää käyttäjien puhelinnumerot Facebookin käyttäjien tietoihin.

Komissio ryhtyi selvittämään asiaa ja totesi, että tilien yhdistäminen oli mahdollista jo 2014 ja että Facebookin työntekijät olivat mahdollisuudesta tietoisia jo tuolloin. 

Päätös määrätä Facebookille sakko ei kuitenkaan vaikuta lokakuussa 2014 tehtyyn päätökseen hyväksyä Whatsappin osto, komissio totesi.

Facebook maksoi Whatsappista 19 miljardia dollaria (yli 17 miljardia euroa).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.