Mainos

Etukameran peittäminen ei enää auta – älypuhelimesi valosensori voi vakoilla kotiasi

Monet älypuhelimista ja tietokoneista on varustettu valosensorilla, joka tunnistaa kuinka valoisassa tai hämärässä ympäristössä liikut.

Valosensori voi auttaa erilaisia toimijoita paikallistamaan liikkeesi ja paljastamaan jopa, kuinka monta huonetta asunnossasi on.

Blogipostauksessaan tietoturvaan perehtynyt, Lontoon yliopiston tutkija Lukasz Olejnik analysoi, kuinka älypuhelimien ja kannettavien tietokoneiden valosensorit voivat paljastaa yllättävänkin paljon käyttäjästään.

– Tietoa voidaan saada käyttäjän varallisuudesta sen perusteella, kuinka suuressa asunnossa tämä asuu; miksei kohdentaa tämän perusteella juuri hänelle tarkoitettua sisältöä, Olejnik kirjoittaa.

Valosensori voi kertoa, montako ihmistä kodissasi asuu

Nettiselaimet ja -sivut voivat pian päästä käsiksi laiteen valosensorin lähettämiin tietoihin. Tietoja käyttämällä voidaan käyttäjä profiloida, tunnistaa ja jäljittää. Sensoreiden avulla on myös mahdollista selvittää kuinka monta henkilöä tilassa liikkuu.

Käyttäjän käyttäytymisestä saadaan myös tietoa, kuten milloin hän käy töissä, millaisesta valaistuksesta hän pitää tai kuinka usein hän on kotona, Olejnik toteaa blogissaan.

Lähde: Motherboard

2:55

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.