Etiopian armeija syyttää WHO:n pääjohtajaa kapinallisten tukemisesta

Etiopian armeijan komentaja syyttää Maailman terveysjärjestön WHO:n pääjohtajaa kapinallisen Tigrayn osavaltion tukemisesta. Komentajan mukaan Tedros Adhanom Ghebreyesus puhuu osavaltion puolesta ja auttaa sitä saamaan aseita.

Tedros itse kiisti syytökset Twitterissä julkaisemassaan lausunnossa ja sanoi olevansa ainoastaan rauhan puolella. Hän sanoi olevansa surullinen alueelta kuuluvista uutisista ja vetosi osapuoliin rauhan ja siviilien turvallisuuden puolesta.

Yhdysvallat ei ole saanut minkäänlaisia merkkejä siitä, että konfliktin osapuolet olisivat valmiita käymään neuvottelupöytään. Yhdysvallat on maan diplomaatin Tibor Nagyn mukaan kuitenkin valmis toimimaan neuvottelujen välittäjänä heti, kun osapuolet niin haluavat.

WHO:n etiopialainen pääjohtaja on kansainvälisesti tunnetuin tigraylainen.

Satoja ihmisiä on kuollut kolmatta viikkoa kestäneissä taisteluissa Etiopian hallituksen ja TKVR:n välillä. Etiopian pääministeri, viime vuonna Nobelin rauhanpalkinnon saanut Abiy Ahmed syyttää TKVR:ää hallituksen vastustamisesta ja pyrkimyksistä epävakauttaa maan hallintoa. Tarkkailijoiden mukaan tigraylaisia on muun muassa pidätetty etnisen taustansa vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat