Ethän tee näitä perusvirheitä rakettien ampumisessa? Näin ilotulitteita käsitellään oikeaoppisesti!

7:23

Ilotulitteiden käyttö kuuluu monen vuodenvaihteen juhlijan ohjelmanumeroon.

Kuusi tuntia ennen vuodenvaihdetta taivaalle kohoaa värikkäitä ilotulitteita. Oikein käytettynä ilotulite on kaunista katsottavaa, mutta jos tulitetta käyttää väärin, voi siitä aiheutua vahinkoa käyttäjälle, ulkopuolisille tai muulle omaisuudelle.

Seuraavat vinkit opastavat käyttämään ilotulitteita turvallisesti:

Noudata kellonaikoja. Ilotulitteita saa käyttää uudenvuodenyönä klo 18–02.

Jos ammut ilotulitteita, älä ota. Jätä ilotulitteiden ampuminen muille, jos olet alkoholin vaikutuksen alaisena. Ilotulitteiden käyttäjä on tilastaan riippumatta vastuussa seurauksista.

Tutustu käyttöohjeisiin. Lue tuotteen ohjeet ja noudata niitä. Näin käytät tuotetta oikein sekä suojaat itseäsi ja muita vaaratilanteilta.

Ammu ilotulitteita vain turvallisessa paikassa. Ennen kuin sytytät ilotulitteen, niin valitse ympäristö huolella. Pidä huoli siitä, että muille ihmisille, eläimille, rakennuksille tai ajoneuvoille ei aiheudu vaaraa ilotulitteiden käytöstä. Älä suuntaa ilotulitetta ihmisiä tai muuta omaisuutta kohti.

Muistathan myös käyttää ilotulitteelle sopivaa alustaa tai telinettä.

Suojaa silmäsi. Olitpa sitten sytyttämässä ilotulitteita tai seuraamassa väriloistoa yleisön puolella, muista käyttää suojalaseja.

Älä roskaa luontoa. Kun olet ampunut ilotulitteet ohjeiden mukaan, siivoa jälkesi. Kerää siis käytetyt kepit, raketit ja muut ilotulitteista jääneet roskat viimeistään seuraavana päivänä.

Säilytä ilotulitteita huolellisesti. Pidä ilotulite poissa lasten ulottuvilta, äläkä luovuta ilotulitetta alaikäiselle. Älä säilytä ilotulitetta tulen tai sellaisen lämmön lähettyviltä, jonka vuoksi se voisi syttyä. Ilotulitteita ei tule säilyttää taloyhtiön yhteiskäytössä olevissa tiloissa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja