Mainos

Eteläpohjalaisilla Speleillä raikaa kansanmusiikki

Lapualla pidetään elokuun toisena viikonloppuna Eteläpohjalaiset Spelit - kansanmusiikkijuhla, jonne odotetaan yli 50 000:ta osanottajaa. Juhla järjestetään 31. kerran, ja tämänvuotisen juhlapuheen pitää kulttuuriministeri Kaarina Dromberg (kuvassa).

Kolmipäiväisen tapahtuman aikana lavalla nähdään 54 erilaista kansanmusiikkiryhmää; kaikkinensa juhlilla on yli tuhat esiintyjää. Tapahtuman Speli-isäntänä toimii näyttelijä Esko Nikkari.

Eteläpohjalaiset Spelit ry:n, Lapuan Virkiä ry:n sekä Lapuan kaupungin järjestämän tapahtuman ohjelmatarjonta on monipuolista. Perinteisen eteläpohjalaisen kansanmusiikin lisäksi juhlien aikana kuullaan muun muassa juutalaiseen perinteiseen pohjautuvaa musiikkia, viihdemusiikkia sekä irlantilaista musiikkia. Mukana on myös yllättäviä esiintyjäyhdistelmiä, kuten esimerkiksi duo Heikki Salo ja Iiro Rantala.

Spelien ohjelmaan kuuluu myös kansanmusiikkiseminaari, jossa pohditaan eteläpohjalaisen kansanmusiikin tulevaisuuden suuntauksia. Tapahtuman yhteydessä voi käydä tutustumassa myös kaikenkarvaisista musiikinystävistä ja suomalaisten soturien vaiheista kertoviin näyttelyihin. Tämänvuotiset Spelit toteutetaan noin 170 000 euron budjetilla. Tapahtumaa on kaavailtu järjestettäväksi jatkossa Suupohjan seudulla, mutta ainakin vielä ensi vuonna tapahtumapaikka on Lapua.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.