Mainos

Etelä-Suomeen lähes 15 astetta! Pekka Pouta ennustaa viikonlopuksi aurinkoista ja monta, monta astetta keskimääräistä lämpimämpää säätä

Meteorologi Pekka Pouta kertoo, että lauantaina on luvassa aurinkoinen päivä. Etelä-Suomessa lämpötila kohoaa yli 10 asteen.

Viikonloppuna päästään nauttimaan kauniista kevätsäästä. MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta kertoo, että tällä hetkellä Suomen päällä on sadealue, joka jakaa maan talveen ja kevääseen.

– Etelässä on ollut tänään hyvin keväinen ja aurinkoinen päivä, samoin Itä-Suomessa. Sateinen vyöhyke ulottuu illan aikana Vaasan seudulta Koillismaalle asti, Pouta kertoo.

Lapissa hienot hiihtokelit

Sateet tulevat maan pohjoisosassa pitkälti lumena ja räntänä. Ensi yön aikana Vaasan alueella voi sataa räntää niin paljon, että keli voi olla aamulla liukas.

– Perjantaipäivä on käytännössä poutainen, etelässä ja idässä voi olla aurinkoistakin, ehkä jopa yli kymmentä astetta. Vaasa–Kajaani-linjalla ja siitä pohjoiseen lämpötila on ylimmillään alle viisi astetta, Pouta sanoo.

– Lapissa perjantai on hieno, aurinkoisen kevättalvinen päivä. Koko Lapissa on vielä lunta käytännössä 60 senttiä. Tosi hienot hiihtokelit siellä.

Viikonlopun päivistä lauantai on todennäköisimmin hieno ulkoilupäivä. Jopa Etelä-Lapissa saatetaan yltää kymmeneen lämpöasteeseen.

– Lämpimintä on lännessä ja etelässä, jossa mennään yli kymmenen asteen. Hetken aikaa lämpötila voi ylimmillään hivutella, no, ei nyt sentään 15 astetta, mutta 13 astetta saattaa kyllä olla, Pekka Pouta kertoo.

Pölyinen viikonloppu luvassa

Sunnuntain sää näyttää epävarmemmalta. Pohjoiseen leviää uudelleen sadealue, joka tuo lisää lunta Keski- ja Pohjois-Lappiin. 

– Lämpötilat ovat tällä hetkellä keskimääräistä viitisen astetta korkeampia. Näyttää ihan hyvältä. Hieno, pölyinen viikonloppu on luvassa, Pouta sanoo.

– Tulevan viikon ennusteesta ei voi vielä sanoa vielä mitään.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja