Mainos

Etelä-Savossa kapinoidaan suurjännitelinjaa vastaan

Mikkelin seudulle on syntynyt kapinaliike Imatran Voiman uuden suurjännite-sähkölinjan suunnittelua vastaan. Uusi voimalinja on tarkoitus rakentaa pikavauhtia Lappeenrannasta Joroisiin. Tänään voimalinjan suunnittelutyömaalle kokoontuneet maanomistajat uhkasivat poistaa suunnittelijat mailtaan -vaikka voimatoimin. IVO puolestaan ilmoittaa jatkavansa voimalinjan suunnittelutyötä entisten suunnitelmien mukaan.

Imatran Voiman uuden sähkölinjan suunnittelutyömaan tuntumassa oli varsin sähköinen tunnelma. Kymmenittäin Imatran Voiman tiedotustoimintaan pettyneitä maanomistajia odotti voimayhtiön miehiä -kertomaan heille, millä tavalla suurjännitelinja tulisi halkomaan heidän omistamiaan metsämaita ja peltoja. Ivo on pyytänyt ja saanut lainmukaiset lausunnot ja luvat suunnittelutyön aloittamiseen. Nyt kuitenkin maanomistajat katsovat, että heidät on heitetty hankkeen suunnittelusta sivuraiteelle. Heitä kiinnostaa hankkeen ympäristövaikutukset, muun mussa linjan aiheuttamat sähkömagneettiset kentät.

Ivon neljänsadan kilovoltin voimajohtoa suunnitellaan 150 kilometrin matkalla yhdentoista kunnan alueilla Lappeenrannasta Joroisten Huutokoskelle. Uuden voimajohdon avulla Ivo aikoo vahvistaa sähkönsiirtoverkkoaan Venäjältä ja Kaakkois-Suomesta maan sisäosiin.

Metsänomistajat haluaisivat uuden linjan sijasta käytettäväksi entisiä pylväitä. Mikkelin maalaiskunnassa tilanne on ajautunut siihen pisteeseen, että sähkölinjan suunnittelutyön jatko on aikomus estää, vaikka voimatoimin. Vielä eilen paikalla olleita sähkölinjan suunnittelijoita etsittiin maastosta lopulta kolmenkymmenen miehen voimin, mutta suunnittelijoista ei löytynyt jälkeäkään.

Imatran Voimasta todettiin tänään, että voimalinjan suunnittelua jatketaan voimassa olevien lakien mukaisesti. Äärimäisenä keinona Imatran Voima turvautuu poliisin virka-apuun, jos suunnittelutyö estetään voimatoimin.
(MTV3/Pentti Jormanainen)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.