Etelä-Korean presidentti jyrähti Ukrainasta – Medvedev uhkaa nyt aseistaa naapurimaan "uusimmalla" sotakalustollaan

Medvedev väitti Venäjän olemassaolon olevan uhattuna, jos Ukraina saa takaisin Venäjän miehittämät alueet. Näin Medvedev loi lausunnollaan perusteen Venäjän mahdolliselle ydinaseen käytölle, sanoo Hannu Himanen. 1:55
Medvedev on laukonut uhkaavia sanoja koko sodan ajan. Katso videolta, kun Medvedev puhui ydinaseista viime vuoden marraskuussa.

Venäjän entinen pääministeri ja presidentti, nykyinen turvallisuusneuvoston varapauheenjohtaja Dmitri Medvedev on laukonut jälleen kovia.

Etelä-Korean presidentti Yoon Suk-yeol kertoi tällä viikolla uutiskanava Reutersin haastattelussa, että Etelä-Korea voisi viedä avun antamisen Ukrainalle astetta pidemmälle.

Yoon mainitsi, että Etelä-Korea voisi tarjota Ukrainalle jopa sotilaallisista apua, jos Venäjän sotatoimet Ukrainassa eivät ota loppuakseen.

– Jos kyseessä on tilanne, jota kansainvälinen yhteisö ei voi hyväksyä, kuten laajamittainen hyökkäys siviilejä vastaan, joukkomurha tai vakavat sotarikokset, meidän voi olla vaikea pidättäytyä pelkässä humanitäärisessää ja taloudellisessa tuessa, Yoon kertoi haastattelussa.

Kreml ei pitänyt kuulemastaan, Medvedev ärähti taas

Kreml on tuominnut Yoonin avauksen, ja kutsunut sitä "melko epäystävälliseksi kannanotoksi".

Sanansa on lausunut myös Venäjän turvallisuusneuvoston varapuheenjohtaja Dmitri Medvedev, joka vihjasi, että Venäjä voisi tässä tapauksessa antaa sotilaallista apua ja toimittaa "uusimpia" venäläisiä aseitaan Pohjois-Korealle.

– Mitäköhän tämän maan (Etelä-Korean) asukkaat sanovat, kun he näkevät lähimmiltä naapureiltaan näyttöä Venäjän uusimmista aseista eli kumppaneiltamme Korean demokraattisesta kansantasavallasta, Medvedev laukoi takaisin viestipalvelu Telegramissa.

Medvedev ei täsmentänyt sitä, minkälaisista aseista voisi olla kyse.

Venäjän Soulin suurlähetystö on kertonutmahdollisten asetoimitusten "pilaavan ehdottomasti Venäjän ja Etelä-Korean suhteet".

Yoonin on määrä vierailla Washingtonissa ensi viikolla. Hän tapaa tällöin Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin.

Lähde: Newsweek.

Lue myös:

    Uusimmat