Medvedev: Ukrainassa olevat ulkomaiset sotilasasiantuntijat ovat Venäjän kohteena: "Heidät on tuhottava"

Medvedev väitti Venäjän olemassaolon olevan uhattuna, jos Ukraina saa takaisin Venäjän miehittämät alueet. Näin Medvedev loi lausunnollaan perusteen Venäjän mahdolliselle ydinaseen käytölle, sanoo Hannu Himanen. 1:55
Katso video: Viime vuonna Dmitri Medvedev väitti Venäjän olemassaolon olevan uhattuna, jos Ukraina saa takaisin Venäjän miehittämät alueet.

Venäjän entinen presidentti Dmitri Medvedev uhkailee taas länsimaita. Medvedevin mukaan ulkomaiset sotilasasiantuntijat ovat Venäjän valtion vihollisia.

Venäjän entinen presidentti, nykyinen turvallisuusneuvoston varapuheenjohtaja Dmitri Medvedev, kutsui Ukrainassa olevia ulkomaisia sotilasasiantuntijoita Venäjän asevoimien oikeutetuksi kohteeksi.

Medvedevin mukaan ulkomaiset sotilasasiantuntijat ja lännen Ukrainalle toimittamat aseet ovat suora todiste siitä, että länsi on sekaantunut konfliktiin ja "Venäjän erikoisoperaatioon".

Kiovaan toimitetut aseet ja niiden mukana saapuneet ulkomaiset asiantuntijat ovat Venäjän asevoimien oikeutettuja kohteita, varoitti Medvedev Venäjän valtiollisen uutistoimiston Tassin mukaan.

"Tartunta on tuhottava"

Medvedevin mukaan ulkomaiset sotilasasiantuntijat ovat Venäjän valtion vihollisia.

– Heidät on tuhottava ja heidän pitäisi ymmärtää, että heti, kun sinne ilmestyy amerikkalainen tai puolalainen sotilas, hänet on tuhottava. Ei ole muuta keinoa. 

Interfaxin mukaan Medvedevin mielestä Venäjä ei enää sodi Ukrainassa Kiovan viranomaisten, vaan koko Naton armeijan kanssa. Yksi erikoisoperaation tavoitteista, kuten Venäjä kutsuu hyökkäyssotaa Ukrainaan, on Medvedevin mukaan heittää kaikki ulkomaalaiset ulos Venäjän ja Ukrainan alueelta.

– Mitään ei voida sulkea pois. Jos on välttämätöntä päästä Kiovaan, niin on välttämätöntä päästä Kiovaan, jos on välttämätöntä päästä Lviviin, niin on välttämätöntä päästä Lviviin, jotta tämä tartunta saadaan tuhottua, hän lisäsi.

Ukrainan sodan alkamisen jälkeen Medvedevilta on kuultu yhä jyrkempiä ulostuloja lännestä ja myös suoranaisia uhkauksia.


Lue myös:

    Uusimmat