Etelä-Karjalassa piinanneesta mökkimurtosarjasta otettu kiinni epäilty – Jarin mökki oli voron käytyä kuin pommin jäljiltä: "Tuntuu niin vieraalta paikalta"

0:23
Jarin mukaan hänen mökkinsä oli kuin pommin jäljiltä. Katso, miltä siellä näytti murron jälkeen.

Poliisi on ottanut kiinni epäillyn liittyen Etelä-Karjalassa tapahtuneeseen omaisuusrikossarjaan.

Rikoskomisario Ville Lahti kertoo, että sillä on tutkittavana alle kymmenen omaisuusrikosta, joista epäillään yhtä ja samaa henkilöä.

Lahden mukaan kohteita yhdistää se, etteivät ne olleet pysyviä asumuksia.

MTV Uutiset kertoi aiemmin viime viikolla, että Ruokolahti-Puumalan alueella on ollut käynnissä mökkimurtojen sarja. MTV Uutisten haastattelema Jari* kertoi jutussa häntä mökillään odottaneesta hävityksen kauhistuksesta.

Ovia ja niiden lukkoja oli hakattu kirveellä. Mökkiin oli menty sisälle rikotusta ikkunasta. Sisätilat olivat sotkun seurauksena kuin pommin jäljiltä ja mökki oli yritetty polttaa. Mökissä ei ollut mitään arvokasta vietävää, mutta tunnearvoa paikalla on sitäkin enemmän.

Jarin vanhempien rakentama mökki pihapiireineen on hänelle erittäin rakas, ja murto teki kovan kolauksen sen tunnelmaan.

– Tuntui jotenkin niin vieraalta paikalta, tiistaina mökin tuhoista lisää kuvia todisteiksi ottanut Jari kertoo.

Kesäasuntojen murrot voivat pysyä salassa pitkäänkin

Jari on todella tyytyväinen siihen, että poliisi on saanut rikossarjasta kiinni epäillyn. Hän on keskiviikkona menossa poliisille antamaan lausunnon tapahtuneesta.

– Se on tosi hyvä, että asia selviää, hän toteaa.

Mökki on vakuutettu, mikä luultavasti keventää taloudellista taakkaa. Remontointia ja kuluja kuitenkin lienee luvassa, sillä aiheutuneet vahingot olivat raskaita.

Poliisi oli viime viikolla huolissaan siitä, että kaikki mökkimurrot ja ilkivallanteot eivät ole päätyneet viranomaisten korviin. Kaikilla kesä- tai vapaa-ajanasunnoilla eivät omistajat välttämättä ole käyneet tarkastamassa niiden tilannetta.

*Jarin nimi on muutettu.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja