Mainos

Etelä- ja lounaisrannikolla ei ole lunta – MTV Uutiset lähti etsimään luonnonlumen latuja

1:43

Lähes 1,5 miljoonaa suomalaista elää tällä hetkellä lumettomassa ympäristössä. Siksi moni luuleekin, ettei hiihtämään pääse ainakaan luonnon lumille. MTV Uutiset lähetti kuvaajan ja toimittajan etsimään luonnonlumilaturajaa.

Soittelemalla ja netin latukarttoja tutkimalla selvisi helposti, ettei luonnon lumelle tehtyä latua kannata etsiä ainakaan Keravalta, Tuusulasta tai Järvenpäästä. Etelä-Suomen lumivarmimpia paikkoja lienee Lahden seutu.

Heti Kehä III:n jälkeen näkyi lumilaikkuja tien varressa, mutta lunta ei missään tapauksessa ollut hiihtämiseen tarvittavia määriä. Mäntsälässä lunta näkyi pelloilla hieman enemmän, mutta reipas vesisade ei rohkaissut ladun etsijää pysähtymään.

Kuten arvata saattaa päädyimme Lahden hiihtostadionille. Hyppyrimäkien juurella olevalla parkkipaikalla oli ruuhkaa, kun välipäivävapaitaan viettävät ihmiset olivat lähteneet hiihtämään. Forecan lumensyvyyskartan mukaan Lahdessa on 28 senttimetriä lunta.

Paikallisten hiihtäjien mukaan ladulla tapaa usein toispaikkakuntalaisia hiihtoturisteja, jotka tulevat Lahteen lumen ja hyvien latujen perässä.

– Varsinkin pääkaupunkiseudulta tulevat tänne, kertoo vuoden ensimmäiseltä lenkiltä tavoitettu Harri Olenius.

Lahdessa hiihtäminen näkyy olevan kaikkien harrastus. Ladulla vastaan tulee niin lapsia kuin vanhuksia ja kaikkia ikäluokkia siltä väliltä.

– Tämä on ainakin minun lempilajini, sanoo 9-vuotias Eliel Halme.

Latuja toki on etelämpänäkin, mutta me etsimme luonnon lumelle tehtyä latua. Pääkaupunkiseudulla voi harrastaa tykkilumihiihtoa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.