Lumimyräkkä iskee Etelä-Suomeen: "Ajokeliin ja auton kaivamiseen hangesta kannattaa varautua"

Tällainen rytäkkä Etelä-Suomeen iskee 2:54
Etelä-Suomeen iskee sankka lumipyry

Etelä-Suomeen saapuu sankka lumipyry.

Etelä-Suomeen saapuu keskiviikon ja torstain välisenä yönä sankkoja lumisateita. MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi varoittaa, että ajokeli voi olla jopa erittäin huono.

– Lunta voi aamuun mennessä kertyä etelään 10–15 senttimetriä. Muuallekin maahan Lappia lukuun ottamatta iltapäivän aikana lunta on tiedossa, Rintaniemi sanoo.

Hänen mukaansa kireimmät pakkaset hellittävät lumipyryjen myötä, vaikka pohjoisessa pakkanen paukkuu yötä vasten jopa 30 pakkasasteessa.

Aamun aikana lunta tuiskuttaa Länsi- ja Etelä-Suomessa.

– Voimakkain kertymä on tulossa eteläisen Suomen ylle rannikon suuntaisesti. Rannikon läheisyys vielä voimistaa sateen vaikutusta, Rintaniemi kertoo.

– Ajokeliin ja auton kaivelemiseen hangesta kannattaa varautua. Kuiva ja pölisevä pakkaskeli haittaa näkyvyyttä, Rintaniemi lisää.

Iltapäivän aikana sateet leviävät laajemmalle, mutta osittain lunta tulee vielä etelässäkin iltapäivän aikana voimakkaan tuulen kera.

Fintrafficin tieliikennekeskus varoittaa autoilijoita

Fintrafficin tieliikennekeskus varoittaa tiedotteessan saapuvasta lumipyrystä. 

– Liikenteessä korostuukin nyt riittävän pitkät turvavälit, jotta turhilta peräänajoilta vältytään ja liikenne saadaan sujumaan myös ruuhkaisimman työmatkaliikenteen aikana, muistuttaa Fintrafficin tieliikennekeskuksen yksikönpäällikkö Eero Sauramäki.

Hän lisää, että ajovalojen kanssa kannattaa olla tarkkana etenkin lumipyryssä ja pimeällä, jolloin näkyvyys on heikointa.

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat