Mainos

Espoon Sähköä esitetään Savon Voiman osakkaaksi

Savon Voima Oy:n omistajakuntien ja Kuopion kaupungin neuvotteluryhmä esittää, että Espoon Sähkö Oy tulisi Savon Voiman ja Kuopion Energian fuusioyhtiön osakkaaksi. Neuvotteluryhmä esitti suosituksensa Kuopiossa tänään.

Kunnat ratkaisevat vuoden loppuun mennessä, hyväksyykö omistajien enemmistö fuusion ja Espoon mukaantulon. Neuvottelijat pitävät Espoota vähemmistöosakkaana suositeltavampana kuin brittiläistä Eastern Groupia. Kuvioissa on edelleen mukana ruotsalainen Vattenfall, jonka suomalaisjohto esitteli niin ikään tänään Savon Voiman omistajille omaa korotettua tarjoustaan. Vattenfall tarjoaa yhtiön osakekannasta 1,1 miljardia markkaa.

Savon Voiman omistajien enemmistö asettui alkusyksystä fuusiovaihtoehdon kannalle. Sen pohjalta neuvotteluryhmä neuvotteli Espoon Sähkön ja Eastern Groupin kanssa. Molempien kanssa on neuvoteltu osakassopimus, joka esitetään päätöksenteon pohjaksi. Neuvottelijoiden mukaan kotimaisuus edesauttaa Espoon valintaa. Yhteistyö tarjoaa myös monia synenergiaetuja. -Espoon Sähkö on kooltaan, toiminnaltaan ja omistukseltaan fuusioidun Savon Voiman kanssa tasapainoinen ja siten luonnollinen valinta, toteaa yksimielinen neuvotteluryhmä.

Neuvotteluryhmän mukaan Vattenfallin tarjouksen hyväksyminen edellyttää käytännössä Savon Voiman nykyisten omistajien yli kahden kolmasosan kannatusta. Jos ruotsalaiskonserni selviää energiapelissä voittajana, Kuopiolla on valmiina suunnitelmat hoitaa jatkossakin energia-asiansa omin voimin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.