Mainos

Espoon naapurimurhasta syytetty mielentilatutkimukseen

27-vuotias perheenisä puukotti naapurinsa kuoliaaksi tämän kotiovella kesäkuussa. Oikeudessa syytetty kertoi muutaman sekunnin "black outista".

Espoon käräjäoikeus passitti naapurimurhasta epäillyn miehen mielentilatutkimukseen. Myös hänen vangitsemistaan jatketaan. Kyse on kesäkuisesta veriteosta, kun nuori mies puukotti kuoliaaksi naapurin tämän kotiovella Espoon Lippajärvellä.

Murhasta syytetty kertoi tänään alkaneessa oikeuskäsittelyssä "black outista" eli siitä, ettei hänellä ole mitään muistikuvia muutaman sekunnin ajalta.

- Näin veroroiskeista, että jotain oli tapahtunut, syytetty kertoi oikeudessa.

Nuori mies kiisti syyllistyneensä raakaan ja suunnitelmalliseen tekoon. Hän tunnusti vain tapon. Syytetty sanoi oikeudessa halunneensa vain uhkailla naapuriaan.

- Ihan nuoresta lähtien tapanani on ollut uhkailla tappamisella. Ihan satoja kertoja olen sen sanonut, ihan pienestä lähtien. En ole ikinä toteuttanut.

Myös syytetyn asianajaja Heikki Lampela puolsi, että mies oli mennyt asuntoon pelottelutarkoituksessa ja tapahtumat olivat riistäytyneet käsistä.

- Tässä on vahvoja viitteitä, ettei tätä olisi täydessä ymmärryksessä tehty. Tämän vuoksi pyysimme mielentilatutkimusta, Lampela sanoi.

Syytetyn avustaja Heikki Lampela ja syyttäjä Markku Ahonen.

Syytäjä vaatii elinkautista

Syyttäjä Markku Ahonen haluaa epäillylle elinkautisen murhasta. Ahosen mukaan teko oli julma ja raaka.

- Tätä puoltaa se, että tekovälineenä on ollut vesuri ja puukko ja näitä on käytetty useita kertoja hyvässä uskossa olevaan ihmiseen, jonka seurauksena hän on kuollut runsaaseen verenvuotoon, Ahonen sanoi.

Ennen veritekoa syytetty oli uhannut puhelimessa 45-vuotiasta naapurinmiestä. Syytetyn avovaimo yritti varoittaa naapuria, ja uhrin äiti kielsi avaamasta ovea vesurivieraalle.

- Hän sanoi ovella tulevansa sopimaan asioista, äiti kertoi oikeudessa.

Äidin mukaan syytetty veti kuitenkin aseensa esiin ja kysyi hänen pojaltaan: "Tiedätkö, mikä tämä on?"

- Samassa veri lensi joka paikkaan. Sain sokin, itkin ja huusin.

Syyttäjä Markku Ahosen mielestä teon motiiveina olivat vanhat kaunat naapureiden välillä sekä se, että uhri oli lyönyt epäillyn pientä lasta aiemmin.

Mies oli suivaantunut kuullessaan, että uhri oli lyönyt hänen poikaansa kahdesti pihaleikeissä. Lapsensa jäljet nähdessään mies lähti naapuriin uhkailumielessä, ja otti mukaansa eteisestä morapuukon ja vesurin.

- Naapuri näytti ivalliselta, eikä osoittanut katumusta. Jos hän olisi tehnyt näin tilanne olisi aivan toinen, syytetty kertoi oikeudessa.

Syytetty iski uhriaan ainakin puukolla. Vesurilla lyömisen hän kiistää. Lyöntejä oli neljä, eikä niitä lyöty päähän tai kaulaan. Lampelan mukaan tämä osoittaa, että määrätietoista surmaamistarkoitusta ei ollut.

Lampela korosti myös sitä, että uhri oli vielä elossa tekijän poistuessa asunnosta. Lisäksi syytetty kertoi pyytäneensä avovaimoaan soittamaan ambulanssin, ettei naapuri kuolisi.

Jutun käsittely jatkuu, kun mielentilatutkimus on valmis.

(MTV3-Johanna Sainio)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.