Uutta tietoa Espoon väkivallanteosta: Miestä epäillään 30-vuotiaan naisen murhasta – epäilty edelleen karkuteillä

Länsi-Uudenmaan poliisi etsii yhä miestä epäiltynä vakavasta väkivaltarikoksesta. Nyt poliisi kertoo tutkivansa tapauksessa murhaa.

Poliisi tiedotti eilen etsivänsä rikokseen liittyen keski-ikäistä Harri Puhjoa. Miestä epäillään 30-vuotiaan naisen murhasta, jonka hän tunsi kehonrakennusharrastuksen kautta. Epäilty oli määrätty uhria koskevaan lähestymiskieltoon. Poliisi kaipaa edelleen havaintoja miehestä.

Mies oli määrätty uhria koskevaan lähestymiskieltoon toukokuussa. Lähestymiskiellosta käy ilmi, että mies oli uhannut naista tappamisella useasti.

Poliisi kaipaa vihjeitä

Poliisi ei edelleenkään ole onnistunut tavoittamaan epäiltyä. Epäillyn nimi, kasvokuva ja yleiset tuntomerkit julkaistiin eilen, jotta poliisi tavoittaisi epäillyn.

Poliisi pyytää edelleen, että reaaliaikaiset havainnot rikoksesta epäillystä annettaisiin soittamalla hätänumeroon 112. Poliisin mukaan on mahdollista, että teosta epäilty mies voi liikkua pääkaupunkiseudulla tai Etelä-Suomen alueella laajemminkin.

Muissa kuin reaaliaikaisissa havainnoissa epäillystä voi jättää tietoja sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi tai puhelinnumeroon 0295 413 031 (vastaaja).

Poliisi kehottaa olemaan lähestymästä henkilöä itse, mutta tiedossa ei ole, että hän kohdistaisi vaaraa sivullisille.

Epäillyn tuntomerkit:

  • keski-ikäinen
  • roteva, lihaksikas ruumiinrakenne
  • pituus 173 senttimetriä 
  • lyhyet hiukset
  • harmaa sänkiparta
  • ruskea tai musta takki, jossa karvakaulus  
  • mustat housut
  • musta pipo, jossa tummia raitoja

Aiempaa väkivaltarikostaustaa

Murhasta epäilty mies on tuomittu väkivaltarikoksista aiemmin. 

Mies tuomittiin lokakuussa 2021 Helsingin hovioikeudessa perusmuotoisesta raiskauksesta ja kaikkiaan 30 pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Teot liittyvät samaan, vuonna 2015 tapahtuneeseen seksuaalirikoskokonaisuuteen, jossa uhrina oli tuolloin 16-vuotias bikini fitness -harrastaja.

3.3.2022 kello 13.09. Korjattu tietoja koskien lähestymiskieltoa. 

22.2.2022 kello 11.55, juttuun korjattu hovioikeuden tuomion ajankohta.

Lue myös:

    Uusimmat