Mainos

Espoon konsernijaostolla tiukka äänestys – kannattaa vastuuvapautta Länsimetron hallitukselle ja toimitusjohtajalle

Espoon kaupunginhallituksen konsernijaosto kannattaa vastuuvapauden myöntämistä Länsimetro Oy:n hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle.

Jaosto kannattaa myös hallituksen esitystä tilinpäätöksen vahvistamiseksi ja tuloksen käsittelyksi. Päätös syntyi täpärästi äänin 5–4.

Jaosto aikoo vaatia Länsimetro Oy:ta julkistamaan kaikki tarpeelliset tiedot ja asiakirjat metrohankkeesta ja yhtiön toiminnasta tilintarkastajien nähtäväksi erityistilintarkastusta varten. Jaosto ei kuitenkaan vaadi asiakirjoja julkiseksi.

Helsingin konsernijaosto kokoustaa aiheesta illalla. Sen esityslista mukailee Espoon jaoston päätöksiä.

Helsingin jaoston puheenjohtaja Tuomas Rantanen on sanonut aiemmin, että hänen mielestään Länsimetro-selvitykset tulisi julkistaa ennen pitkää. Rantanen on viitannut Länsimetro Oy:n tilaamaan selvitysraporttiin, jossa on selvitetty muun muassa sitä, miksi metrohankkeen kustannukset ovat nousseet hankesuunnitelmasta ja miksi metron avaaminen on viivästynyt.

Selvityksen salaamista on perusteltu muun muassa sillä, että raportti saattaa sisältää tietoja, jotka voivat aiheuttaa yhtiölle tai omistajakaupungille vahinkoa.

Espoo omistaa Länsimetro Oy:stä noin 85 prosenttia ja Helsinki noin 15 prosenttia, mutta ne eivät ole nähneet selvitysraporttia. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.