ESPN: Kaksi NBA-seuraa tavoittelemassa Lauri Markkasta

ESPN:n toimittaja Brian Windhorst kertoo The Hoop Collective -podcastissa, että koripallon NBA-seurat San Antonio Spurs ja Golden State Warriors ovat tavoittelemassa Lauri Markkasta riveihinsä. 

Markkanen on pelannut kaksi viimeistä kautta Utah Jazzin riveissä. Utah on jäänyt molempina kausina ulos pudotuspeleistä. Markkanen on kahden kauden aikana pussittanut pisteitä keskimäärin 24,5 per ottelu ja kerännyt keskimäärin 8,4 levypalloa ottelussa. 

Suomalaispelaajaa havitteleva San Antonio on jäänyt viitenä edellisenä kauten pudotuspelien ulkopuolelle. Golden State on ollut yksi kymmenen viime vuoden menestystarinoista. Se on voittanut NBA:n neljästi kymmenen vuoden aikana, edellisen kerran kaudella 2021-2022. Päättyneellä kaudella joukkue jäi pudotuspelien ulkopuolelle.

Markkasella on nyt alkamassa sopimuksensa viimeinen vuosi. Oletettavaa on, että Markkanen saa reilun palkankorotuksen seuraavaan sopimukseen. Hän nettoaa ensi kaudesta reilut 16,7 miljoonaa euroa.

27-vuotias suomalainen on aiemmin edustanut NBA:ssa Cleveland Cavaliersia ja Chicago Bullsia. Markkanen on kertaalleen urallaan valittu tähdistöotteluun.

Juttua korjattu klo 21.43: Golden State on voittanut mestaruuden neljästi viimeisen kymmenen vuoden aikana, ei viidesti.

Lue myös:

    Uusimmat