Espanjan teinisensaatio onnistui lyömään esikuvansa Rafael Nadalin: "Jokapäiväinen kova työ maksoi tänään itsensä takaisin"

Tenniksen teinisensaatio Carlos Alcaraz nappasi yhden ammattilaisuransa makeimmista voitoista, kun espanjalainen kukisti esikuvansa Rafael Nadalin Madridin ATP Masters -massaturnauksen puolivälierässä. Torstaina 19 vuotta täyttänyt Alcaraz löi maanmiehensä luvuin 6–2, 1–6, 6–3 ja kohtaa välierässä Serbian Novak Djokovicin.

–  Tämä merkitsee minulle paljon. Jokapäiväinen kova työ maksoi tänään itsensä takaisin, kun voitin Rafan, historian parhaan massapelaajan. Se merkitsee minulle paljon, Alcaraz sanoi.

Maailmanlistalla yhdeksänneksi nousseen Alcarazin kehityskäyrästä kertoo se, että nuorukainen hävisi Nadalille viime vuonna Madridissa numeroin 1–6, 2–6. Myös kaksikon toinen kohtaaminen päättyi maaliskuussa Indian Wellsissä Nadalin voittoon, mutta nyt Alcaraz sai lajilegendan päänahan.

Nadal oli ollut ennen Madridia kuuden viikon turnaustauolla kylkivaivansa takia. Ennätykselliset 21 grand slam -turnausta voittanut espanjalaistähti hakee touko-kesäkuun vaihteessa jo 14. Ranskan avointen mestaruuttaan.

"Tekstaan Nalbandianille"

Maailmanlistan kärkipelaaja Djokovic on parantanut otteitaan Madridissa heikon alkukautensa jälkeen. Puolivälierässä Djokovic löi Puolan Hubert Hurkaczin 6–3, 6–4.

Alcaraz nosti haastattelussaan esiin takavuosien argentiinalaistähden David Nalbandianin, joka onnistui vuonna 2007 kaatamaan Madridissa Nadalin, Djokovicin ja Roger Federerin matkallaan turnauksen mestariksi.

– Tekstaan Nalbandianille, jotta tiedän, miten hän teki sen. Aion kamppailla. Katsotaan, mitä huomenna tapahtuu, Alcaraz vitsaili.

Ottelu on ensimmäinen Djokovicin ja Alcarazin välillä.

–  Rakastan katsoa hänen (Alcarazin) pelaamista. Hän on fantastinen lajillemme, ei epäilystäkään. On hienoa, että meillä on nuori pelaaja, joka pärjää niin hyvin ja tuo lajiin tuoreutta, Djokovic kehui nuorukaista.

Lue myös:

    Uusimmat