Media: Kylian Mbappe teki päätöksensä – La Liga jyrähti PSG:lle: "Hävytöntä"

Ranskalainen jalkapallotähti Kylian Mbappe kääntää selkänsä espanjalaisjätti Real Madridille, ja pysyy pariisilaisseura PSG:ssä. Mbappe solmi PSG:n kanssa vuoteen 2025 ulottuvan jatkosopimuksen.

PSG pelaa myöhään lauantaina Ranskan liigakauden viimeisen ottelunsa. Seura julkisti Mbappen kolmivuotisen jatkosopimuksen juuri ennen ottelun alkua. 

Jalkapallon tämän hetken kenties arvokkaimman pelaajan Mbappen tilanteesta on spekuloitu jo kuukausikaupalla. Mbappe, 23, ei ole salaillut haluaan pelata vielä joskus Realissa, ja huhuissa on puhuttu miehen suostuneen Realin sopimustarjoukseen, joka sisältäisi 150 miljoonan euron allekirjoitusbonuksen. PSG ei kuitenkaan halua luopua kruununjalokivestään.

Mbappen äiti Fayza Lamari kertoi perjantaina, että pojallaan on tarjous sekä Realilta että PSG:ltä.

– Neuvottelut on saatu päätökseen. Meillä on sopimus sekä Madridilta että Pariisilta. Nyt Kylianin on vain valittava, äiti kertoi egyptiläismedialle.

La Liga reagoi

Espanjan La Liga ei sulattanut Mbappen todennäköistä jatkosopimusta lainkaan. La Liga julkaisi lauantaina tiedotteen, jossa se kertoi tekevänsä PSG:n toiminnasta valituksen.

– Se on hävytöntä, että PSG:n kaltainen seura, joka menetti viime vuonna yli 220 miljoonaa euroa tehtyään edelliskausien aikana tappiota 700 miljoonan euron edestä, pääsee yhteisymmärrykseen näistä sopimuksen yksityiskohdista. Samalla kun muut seurat, jotka voisivat rekisteröidä pelaajan saapumisen ilman, että heidän palkkakulunsa vaarantuisi, jäävät nuolemaan näppejään, La Ligan tiedotteessa kerrotaan.

– Yllä olevien syiden vuoksi La Liga aikoo tehdä PSG:stä valituksen UEFA:lle, Ranskan veroviranomaisille ja EU:lle puolustaakseen Euroopan jalkapallon taloudellista ekosysteemiä ja kestävyyttä.

Lue myös:

    Uusimmat