Esko Aho kommentoi mahdollista presidenttiehdokkuuttaan MTV:lle: "Spekulaatioilla on korkeintaan viihdearvoa"

10:01

Entinen keskustan puheenjohtaja ja pääministeri Esko Aho ei suostunut MTV:n Uutisextrassa kommentoimaan halukuuttaan presidenttiehdokkaaksi. Ahon mukaan presidenttikeskustelulla on tässä vaiheessa korkeintaan viihdearvo.

Entinen keskustan nokkamies Esko Aho on pysytellyt pitkään poissa päivänpolitiikasta. Pääministerikautensa jälkeen hän toimi muun muassa Sitran yliasiamiehenä ja Nokian johtotehtävissä.

Nykyisin Aho vaikuttaa hallitusammattilaisena. Hän istuu muun muassa Venäjän suurimman pankin Sperbankin hallituksessa ja yhdysvaltalaisen suurpankin JPMorgan Chasen neuvontaryhmässä.

Viime aikojen presidenttiehdokaskyselyissä Ahon nimi on kuitenkin noussut taas esiin. Eri medioiden kyselyissä suosituin keskustalainen on yleensä ollut Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn, mutta myös Aholla on ollut kannatusta.

Korkeintaan viihdearvo

Presidentti Sauli Niinistö on valittu presidentiksi kahdesti, joten hän joutuu jättämään tehtävän nykyisen kautensa jälkeen.

Presidentinvaaleihin on kuitenkin vielä neljä vuotta aikaa, joten ehdokaskuviot eri puolueissa ovat aivan alkutekijöissään.

Esko Aho ei MTV:n Uutisextrassa suostunut kommentoimaan mahdollista ehdokkuuttaan millään tavalla. Ohessa aiheesta Uutisextrassa käyty keskustelu kokonaisuudessaan.

Olette viime aikoina ollut  kyselyissä yhtenä vaihtoehtona keskustan presidenttiehdokkaaksi. Miten suhtaudutte, jos riittävän arvovaltainen porukka tulee kysymään niin harkitsetteko?

– No tämä presidenttikeskustelu... sillä on korkeintaan viihdearvo.

Mutta ette sulje mahdollisuutta pois?

– Kuten sanoin, sillä on viihdearvo.

Kuka olisi hyvä keskustan ehdokas?

– Jätetään se keskustelu tuonnemmaksi. Vaaleihin on ensinnäkin pitkä aika. Ja niin kuin sanoin, tätä presidenttikeskustelua olen nähnyt koko elämäni ajan.

– Kun tulin politiikkaan, keskusteltiin siitä, onko se Virolainen vai Karjalainen ja niin edelleen. Koko ajan käydään presidenttikeskustelua. Siihen sekaantumista ei kukaan voi välttää, mutta itse en aio antaa siihen mitään aihetta.

Katso Esko Ahon koko haastattelu yllä olevalta videolta. Uutisextra näytetään myös MTV3-kanavalla aina lauantaisin kello 19.10. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja