Mainos

Esitutkinta Lopen huumekätköistä valmis – 4 tutkintavankeudessa

Länsi-Uudenmaan poliisi ja Keskusrikospoliisi ovat saaneet valmiiksi esitutkinnan törkeästä huumerikoksesta, jossa löydettiin huumeita maastokätköistä kesäkuussa. 

Esitutkinnan aikana poliisi takavarikoi Lopelta 12 kilogrammaa amfetamiinia maastokätköistä ja Helsingistä kaksi kiloa samaa ainetta kesällä. Rikoksesta on epäiltynä viisi virolaista 25–35-vuotiasta miestä. Heidät otettiin kiinni kesällä. 

Kaksi epäiltyä on poliisin epäilyn mukaan päätekijöitä, jotka osallistuivat huumeiden välittämiseen. Kolmea muuta epäillään osallisuudesta rikokseen. 

Rikos paljastui, kun poliisipartio pysäytti Espoossa henkilöauton, missä oli neljä miestä. Poliisi huomasi kuskin esittävän väärät henkilötiedot ja häntä epäiltiin myös rattijuopumuksesta. Auton tarkastuksessa poliisi löysi käsin tehdyn ohjekartan, minkä perusteella suoritettiin maastoetsintöjä Lopella ja löysi lopulta huumeita.

Esitutkinnassa ei ole selvinnyt miten huumeet kuljetettiin Suomeen. Lisäksi noin kaksi kiloa on myyty ennen kiinniottoja ja tämä erä on jäänyt kadoksiin. 

Neljä epäiltyä on yhä tutkintavankeudessa. He ovat kiistäneet rikoksen. 

Poliisin mukaan kaikilla on huume- ja omaisuusrikostaustaa Suomessa ja Virossa.

Esitutkinta on toimitettu Länsi-Uudenmaan syyttäjänvirstolle syyteharkintaan. Asiaa käsitellään joulukuussa Espoon käräjäoikeudessa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.