Mainos

Esimakua Viulistista – tältä näyttää Paavo Westerbergin ensimmäisen pitkän elokuvan traileri

1:41

Matleena Kuusniemen, Olavi Uusivirran, Samuli Edelmannin ja Silta-sarjasta tunnetun tanskalaisen Kim Bodnian tähdittämä elokuva saa ensi-iltansa heti vuoden vaihduttua.

Käsikirjoittajana ja teatteriohjaajana mainetta niittäneen Paavo Westerbergin, 44, ensimmäinen pitkä elokuva Viulisti saa ensi-iltansa 5. tammikuuta 2018.

Elokuvan pääosia esittävät Matleena Kuusniemi, Olavi Uusivirta, Samuli Edelmann sekä jättisuositusta Silta-sarjasta tunnettu tanskalainen Kim Bodnia.

Viulistin päähenkilö on huippuviulisti Karin Nordström (Kuusniemi), joka auto-onnettomuuden seurauksena loukkaa kätensä ja menettää kykynsä soittaa. Karin palaa opettamaan ja rakastuu oppilaaseensa, lähes 20 vuotta nuorempaan Anttiin (Uusivirta).

– Viulisti on alusta asti tuntunut hyvin henkilökohtaiselta jutulta, ja jokainen työvaihe on syventänyt tätä kokemusta, Westerberg kertoo tiedotteessa.

– Elokuvan tekeminen on ollut usean vuoden intensiivinen prosessi. Käsikirjoittaja Emmi Pesonen antoi minulle ensimmäisen käsikirjoitusversion luettavakseni nelisen vuotta sitten. Rakastuin heti elokuvan maailmaan ja sen henkilöihin.

Westerberg kehuu tiedotteessa käsikirjoitusta poikkeuksellisen tarkaksi ja henkilöihinsä paneutuneeksi.

– Pääsin tekemään näyttelijävalinnat miltei vuotta ennen kuvauksia, ja tämän jälkeen syvennyimme näyttelijöiden ja muun työryhmän kanssa tarinaan, henkilöihin ja kohtauksiin hyvin huolella. Menimme yhdessä sisälle musiikkimaailmaan ja soittamiseen sekä kapellimestarin työhön erittäin intensiivisesti ja prosessi oli pitkä, ohjaaja sanoo.

– Mielestäni musiikin rooli tässä elokuvassa on erityinen ja tapa, jolla olemme sitä pyrkineet kuvaamaan, on ehkä jollakin tapaa poikkeuksellinenkin suomalaisessa elokuvassa.

Paavo Westerberg on voittanut Jussi-palkinnot parhaasta käsikirjoituksesta vuosina 2007 ja 2006 elokuvista Valkoinen kaupunki ja Paha maa.

Vuonna 1973 syntynyt Westerberg tunnettiin takavuosina myös näyttelijänä. Hän tähditti 1980-luvun lopulla ja 1990-luvun alussa Susikoira Roi- ja Ruusun aika -tv-sarjoja.

Katso Viulistin traileri artikkelin yläosassa! Katso alla myös Paavo Westerbergin haastattelu syyskuulta 2017.

2:09

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja