Esapekka Lappi väläytti huippuvauhtiaan – katteetkin saivat kyytiä

Esa-Pekka Lapin testi 2:40
Katso videolta Esapekka Lapin huimaa menoa.

Esapekka Lappi pääsi perjantaina ottamaan tuntumaa Toyotan Rally1-hybridiautoon, kun hän ajoi kilpurilla vasta toisen testinsä.

Viime syksynä Toyotan WRC-tallilta sopimuksen saanut Lappi ei juuri arastellut auton ratissa. Katteetkin saivat välillä kyytiä, kun Lappi käskytti kilpuria mutkiin ja hyppyihin.

Huollossa Lappi ja kartanlukija Janne Ferm olivat yhtä hymyä. Parivaljakko antoi viime kaudella riittävät näytöt MM-sarjan kakkosluokassa ja sai uuden tilaisuuden kuninkuusluokassa.

Ralli on edelleen se juttu, josta Lappi nauttii.

– Hyvähän se fiilis on, kun pääsee koti-Suomessa ajamaan ja huippuvehkeillä. Mikäs tässä, ei tämän parempaa työtä voisi olla, Lappi virnisti MTV Urheilulle.

Lappi jakaa tänä vuonna ajovastuuta Toyotan kolmosautossa kahdeksankertaisen maailmanmestarin Sebastien Ogierin kanssa. Ogierin suunnitelmissa on ajaa neljä tai viisi kilpailua, joten Lapille on näillä näkymin luvassa kahdeksan tai yhdeksän MM-osakilpailua.

Lappi avaa kautensa vajaan kuukauden kuluttua Ruotsin lumirallissa. Perjantain testin lisäksi Lappi ajaa vielä yhden testipäivän Ruotsissa ennen Uumajan ympäristössä ajettavaa kilpailua.

– Auto ei ihan vielä sovi minulle. Pitää vielä vähän tehdä hommia, Lappi sanoi.

– Mutta ihan normaaliahan se on, ettei auto satu suoraan käteen. Muutellaan, muutellaan, pieksämäkeläinen suunnitteli.

Ruotsin MM-ralli ajetaan 24.-27. helmikuuta.

Katso pääkuvan videolta Esapekka Lapin tyylinäytettä.

Lue myös:

    Uusimmat